Wouter Hoeffnagel - 25 april 2016

ION-IP is toegetreden The Hague Security Delta

Managed Security Provider ION-IP is als Network Partner toegetreden tot The Hague Security Delta. Als kennisleider op het gebied van informatiebeveiliging, zal ION-IP op deze wijze een bijdrage leveren aan het stimuleren van innovatie in security en economische ontwikkeling.

The Hague Security Delta (HSD) is het grootste veiligheidscluster van Europa. In dit Nederlandse cluster werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van cyber security, nationale en stedelijke veiligheid, bescherming van vitale infrastructuur en het forensisch werkveld. De partijen hebben hierbij als gezamenlijke ambitie: meer bedrijvigheid, meer banen en een veilige wereld.

HSD Campus
Het veiligheidscluster is in Den Haag ontstaan en ook de HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid, is hier gevestigd. Alleen al in deze regio realiseren 400 veiligheidsbedrijven meer dan 25% van de landelijke omzet in veiligheid en bieden werk aan 13.400 mensen. Landelijk wordt 6 miljard euro omgezet en zijn inmiddels 3.100 bedrijven en 61.500 mensen werkzaam in het veiligheidsdomein. Met name de regio’s Twente en Brabant leveren hier een bijdrage aan met hun living labs en Universiteiten.

Mark-Jan Wolfswinkel, Managing Director ION-IP: “ICT is de motor voor economische groei. Echter, om de kansen die de informatiesamenleving biedt te benutten en bedreigingen weg te nemen, is het van groot belang om gezamenlijk te werken aan een veilige wereld. Vanuit de praktijk hebben wij dagelijks te maken met de dynamische bedreigingen waar burgers, bedrijven en overheden zich tegen moeten wapenen. Onze opgebouwde kennis en ervaring delen wij graag om de samenleving te helpen de juiste balans te vinden tussen vrijheid, veiligheid en economische groei.”