Analytics levert inzichten op uit Internet of Things data
21-04-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Analytics levert inzichten op uit Internet of Things data

SAS introduceert SAS Analytics for IoT. Met deze oplossing speelt SAS in op de behoefte van organisaties om waarde te halen uit data die afkomstig is van the Internet of Things (IoT). SAS Analytics for IoT helpt organisaties grote hoeveelheden data, die met hoge snelheid wordt gegenereerd door sensoren, machines en apparaten, te interpreteren en op basis daarvan slimmere beslissingen te nemen. Dit stelt hen onder meer in staat de veiligheid in productieprocessen te vergroten, de productkwaliteit te verbeteren en noodzakelijk onderhoud aan machines te voorspellen.

Konecranes, een Finse producent van hijskranen gebruikt SAS om beslissingen te nemen op basis van sensordata. Juha Pankakoski, Chief Digital Officer bij Konecranes: “Het gebruik van analytics ondersteunt onze visie dat we realtime willen weten hoe miljoenen kranen en machines presteren. We gebruiken deze kennis direct om onze operatie veiliger en productiever te maken. Het combineren van big data met betrouwbaarheidsanalyses en simulaties, zorgt ervoor dat we betere voorspellingen kunnen doen. Waar we eerder slechts uitval van een machine konden voorspellen op basis van slechts vijf variabelen en enkele minuten data, kunnen we nu de onderhoudsbehoefte van onze volledige machinepark voorspellen met honderden datavariabelen en daarbij een datahistorie van vier jaar meenemen.”

Voordelen
SAS combineert streaming technologie, analytics en domeinkennis om IoT-data om te zetten in inzichten. De oplossing helpt organisaties:

  • Ontdekken welke data ertoe doet - Door slimme filtering kunnen organisaties aan de slag met relevante data en helpt het de kostbare verleiding te weerstaan alle data op te slaan.
  • Patronen in de data herkennen - Het combineren van IoT-data met andere contextuele data maakt het makkelijker om interessante patronen te ontdekken.
  • Snel en met vertrouwen te handelen - SAS Analytics for IoT brengt krachtige analyse direct in de datastroom. Er kan realtime actie ondernomen worden op signalen terwijl ze voorbij komen; van simpele alerts tot complexe geautomatiseerde antwoorden.

Andere organisaties die SAS gebruiken om IoT sensordata te analyseren zijn:

  • CPS Energy - Dit Texaanse bedrijf bouwt een flexibel power grid met sensoren voor San Antonio. SAS analyseert de data door het hele netwerk heen; vanaf de plaats waar de sensoren de data genereren tot de database in het netwerk.
  • Geneia - Door het analyseren van sensordata met SAS kunnen de zorgteams van Geneia contextuele veranderingen in de conditie van een patiënt beter interpreteren, sneller ingrijpen en mogelijk verdere achteruitgang voorkomen.
  • Navistar - De fabrikant van trucks, bussen en militaire voertuigen gebruikt SAS om zijn OnCommand Connection (OCC) systeem dat voertuigen realtime monitort te optimaliseren. De OCC-sensoren streamen continu multidimensionale data van voertuigen van klanten. Hiermee kan Navistar beter inspelen op hun behoeften.
  • Town of Cary - Deze gemeente gebruikt SAS om data van de Aquastar watermeterinfrastructuur te monitoren. Door snel afwijkingen in gebruik te ontdekken heeft Cary zijn klantenservicemodel kunnen transformeren van reactief naar proactief.
Terug naar nieuws overzicht