SAS introduceert schaalbare en open cloud-architectuur voor analytics

20-04-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

SAS introduceert schaalbare en open cloud-architectuur voor analytics

SAS kondigt de schaalbare cloud architectuur voor analytics SAS Viya aan. SAS Viya biedt een omgeving voor datapreparatie, -exploratie, het configureren van modellen, het operationaliseren van de modellen en het beheer ervan. Hiermee zorgt de nieuwe architectuur dat gebruikers sneller van data tot inzichten komen. SAS Viya vormt de basis van een portfolio met nieuwe oplossingen op het gebied van onder meer machine learning.

SAS Viya kan worden in de cloud of een eigen datacenter worden geïmplementeerd. Viya verzorgt het volledige analytische proces en is toegankelijk via verschillende programmeertalen zoals Python, Lua en Java en via open REST API’s. SAS omarmt hiermee open source technologieën en wil hiermee bijdragen aan open standaarden.

Open API’s
SAS Viya levert open API’s die gebruikt kunnen worden als een service. Het platform levert snel analytisch onderbouwde antwoorden op basis van data, en is gericht op gebruikers variënd zakelijke gebruikers tot data scientists en applicatie-ontwikkelaars. Met de open architectuur van SAS Viya wil SAS openheid stimuleren door de mogelijkheid te bieden kennis te delen in een community.

Dit jaar worden SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics en het nieuwe ‘SAS Visual Investigator’ en ‘SAS Visual Data Mining and Machine Learning’ via SAS Viya beschikbaar gesteld. De oplossingen die geïntroduceerd worden op het Viya-platform hebben zowel een point-and-click interface als een interactieve programmeerinterface.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud