Wouter Hoeffnagel - 19 april 2016

DHPA deelnemers spreken over HR en Scholing in het 18e eeuwse kasteel Groeneveld

DHPA deelnemers spreken over HR en Scholing in het 18e eeuwse kasteel Groeneveld image

De eerste DHPA netwerkbijeenkomst van 2016 is een feit. Op 18 februari kwamen DHPA deelnemers bijeen in het 18e eeuwse kasteel Groeneveld in Baarn om in te gaan op het thema HR en scholing: een onderwerp dat leeft onder de achterban van de DHPA. 

Voor veel deelnemers is het een uitdaging zelf scholingstrajecten op te zetten en voor werknemers een goede balans te vinden tussen werk en privé. Om deelnemers hierbij te helpen en hen handvatten te bieden voor kwesties op het gebied van HR en scholing heeft de DHPA zich tijdens de netwerkbijeenkomst in februari gericht op de ‘zachtere’ kant van het werk als cloud provider.

Wisselwerking tussen ICT-bedrijven en onderwijs is van belang
Louis Spaninks, directeur van Stichting CA-ICT, trapte de middag af met een presentatie. CA-ICT richt zich op het stimuleren van kwaliteit en werkgelegenheid in ICT-functies. In zijn presentatie ging Spaninks in op de wisselwerking tussen ICT-bedrijven en de onderwijssector. Ook benadrukte hij dat samenwerking op het gebied van kennisdeling en het scheppen van voldoende stage- en werkplekervaringsplekken voor studenten in ieders belang is. Om medewerkers een solide basis voor de toekomst te geven, is het dan ook noodzakelijk samenwerkingen tussen beide partijen te intensiveren.

Ook Oscar van Veen, associate partner bij talent management bureau PriMAN, kwam tijdens de netwerkbijeenkomst aan het woord. Van Veen ging in op methodieken waarmee bedrijven medewerkers kunnen helpen in hun element te komen. Het gaat hierbij onder andere om de Talent Motivatie Analyse (TMA), een analyse waarmee inzichtelijk wordt gemaakt wat iemands drijfveren zijn, waar zijn of haar kwaliteiten liggen en voor welke valkuilen moet worden gewaakt. 

Focus moet niet alleen op ‘harde’ kennis liggen
Het is voor cloud providers van groot belang de kwaliteiten van medewerkers voldoende aandacht te geven en de focus niet alleen te leggen op ‘harde’ kennis over de diensten die zij leveren. Dit maakt het mogelijk een betere balans tussen werk en privé te vinden. Ook maakt de TMA inzichtelijk of medewerkers het contact met klanten waarderen en waar op dit gebied nog eventuele verbeterpunten liggen. 

DHPA voorzitter Sven Visser is daarnaast tijdens de netwerkbijeenkomst ingegaan op de plannen die de DHPA dit jaar heeft. Belangrijk nieuws op dit vlak is de eerste DHPA Awardshow, die dit jaar op 16 juni wordt georganiseerd. Zowel DHPA deelnemers als individuele werknemers worden tijdens dit event in het zonnetje gezet. De DHPA nodigt deelnemers uit nominaties aan te dragen voor deze awards. Meer informatie hierover vindt u verderop in dit katern. 

Aandacht voor ‘zachtere’ thema’s
De eerste DHPA netwerkbijeenkomst van 2016 was een succes en is door bezoekers goed ontvangen. De bijeenkomst laat zien dat de deelnemers ook volop bezig zijn met ‘zachtere’ thema’s zoals HR en scholing. Dit is dan ook iets waar de DHPA de komende tijd op blijft inzetten.