Wouter Hoeffnagel - 18 april 2016

Almeerse Onderwijsinstelling besteedt printomgeving uit

De Almeerse Scholen Groep, het onderwijsbestuur van 42 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere, besteedt na een aanbesteding haar volledige printerpark uit aan Xerox. De Almeerse Scholen Groep heeft met de samenwerking als doel haar printomgeving centraal bij één leverancier onder te brengen en aan te sturen. Voorheen stond het netwerk van de basisscholen los van het voortgezet onderwijs. Xerox is verantwoordelijk voor de implementatie van 55 netwerkprinters en 107 multifunctionele printers.

Alle printapparatuur wordt centraal en proactief beheerd door de Xerox servicedesk. Het bedrijf neemt daarmee ook de support voor technische interventies en het leveren van vervangende supplies voor haar rekening. Daarnaast denkt Xerox mee over de vraag hoe de Almeerse Scholen Groep de overstap kan maken naar een digitale organisatie. Er wordt gewerkt aan een printbeleid en er worden informatiesessies georganiseerd om scholen bewust te maken van en inzicht te geven in hun printgedrag. De organisatie verwacht hiermee het printvolume terug te dringen. Bovendien helpt Xerox de Almeerse Scholen Groep een duurzame werkwijze te hanteren door duurzame materialen te leveren die eenvoudig te recyclen zijn. Gebruikte cartridges gaan bijvoorbeeld in de ecobox terug naar Xerox.

Rachid Rusch, Manager ICT bij Almeerse Scholen Groep: “Het was voor ons belangrijk om met de samenwerking één stevige en uniforme organisatie te bouwen, bestaande uit 50 locaties die dezelfde werkwijze hanteren. Doordat we de ICT met Xerox hebben gecentraliseerd, krijgen we overzichtelijke centrale rapportages en hebben we nog maar te maken met één systeembeheerder, die direct ingrijpt als een verstoring dreigt te ontstaan. Dit zorgt ervoor dat leraren zich niet meer bezig hoeven te houden met alle dagelijkse IT-vraagstukken, maar zich volledig kunnen focussen op hun werk.”