DHPA zet uitzonderlijke prestaties in hostingbranche in het zonnetje
11-04-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

DHPA zet uitzonderlijke prestaties in hostingbranche in het zonnetje

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) organiseert dit jaar voor het eerst de DHPA Awards. Met deze awards worden DHPA deelnemers en individuele personen die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd in of voor de hosting sector in het zonnetje worden gezet. De awards worden op 16 juni uitgereikt. 

De nieuwe DHPA Awards vervangen dit jaar de bekende DHPA Techday, een event dat door de DHPA sinds 2011 werd georganiseerd. De DHPA Techday is sinds zijn lancering flink in bezoekersaantallen gegroeid en werd door bezoekers goed ontvangen. Sven Visser, voorzitter van de DHPA: “De DHPA Techday is de afgelopen jaren een groot succes geweest, dat door bezoekers erg gewaardeerd werd. Het event heeft zich door de jaren heen flink ontwikkeld en is steeds groter opgezet. Dit is uiteraard leuk om te zien, maar zorgde er helaas wel voor dat het event steeds verder afweek van zijn oorspronkelijke doel: potentiële medewerkers van DHPA deelnemers laten zien hoe leuk het is om te werken in de hosting sector.”

Blijven vernieuwen en innoveren
“Het is van belang te blijven vernieuwen en innoveren. Ondanks het succes van de DHPA Techday is het daarom tijd voor iets nieuws. Dit is dan ook de reden dat we er dit jaar voor kiezen de DHPA Techday te verruilen voor de DHPA Awards”, legt Visser uit. “De DHPA Awards wordt een jaarlijks event. Met de awards willen we meer aandacht creëren voor uitzonderlijke prestaties van zowel DHPA deelnemers als andere spelers in de hostingsector. Dergelijke prestaties brengen de sector immers verder vooruit, iets waarvan we allemaal profiteren. Het is dan ook van belang innovatie en uitzonderlijke prestaties aan te moedigen en te stimuleren, iets wat wij gaan doen met de DHPA Awards.”

“We zoeken voor de awards naar nieuwe technologieën, initiatieven en ideeën die de hostingsector als geheel vooruit hebben geholpen.” In de volgende categorieën wordt een DHPA Award uitgereikt:

  • Partner of the year – zet de partij die de meeste waarde toegevoegd heeft aan de hostingmarkt in het zonnetje.
  • Digital gateway award – beloont de partij die zich het meest heeft ingezet voor het economisch en maatschappelijk belang van zowel de sector als Nederland.
  • Innovation award – wordt uitgereikt voor het meest innovatieve hostingproject.
  • Beste industry partner – zet de beste industriepartner van het jaar in het zonnetje (gekozen door de deelnemers).
  • Aanmoedingsprijs – beloont een partij die goed op weg is, maar nog wat aanmoediging kan gebruiken.
  • Education Award - wordt uitgereikt aan de partij die de beste sector gerelateerde educatie levert.
  • Gouden Wolk – beloont de eindklant die het meest voorop loopt in de cloud. 

Nominaties aandragen
De deelnemers van de DHPA zijn iedere dag actief in de sector en hebben dan ook een goed beeld van alle ontwikkelingen in de branche. Het is dan ook goed mogelijk dat zij zelf projecten, technologieën, initiatieven of individuen op het oog hebben die een award verdienen. Deze kunnen zij zelf nomineren voor een DHPA Award. “We moedigen iedereen aan zelf nominaties aan te dragen voor de DHPA Awards”, aldus Visser. “Zodra alle nominaties binnen zijn kunnen DHPA deelnemers stemmen op de genomineerden, waarna op basis van het aantal stemmen in de verschillende categorieën een winnaar wordt bepaald.” 

Heeft u een project, technologie, initiatief of individu op het oog die naar uw mening een DHPA Award verdient? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar [email protected] De DHPA Awards worden op 16 juni tijdens een gala diner uitgereikt, waarbij als dresscode black tie wordt gehanteerd. De locatie van het event is nog onbekend en wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. 

Houd de website in de gaten
“De DHPA Awards zijn nieuw en nog volop in ontwikkeling. Zo zijn we aan het brainstormen over de categorieën, zijn we op zoek naar een geschikte locatie om de DHPA Awards uit te reiken en wordt nog volop gewerkt aan de website waarop alle informatie over het event te vinden zal zijn. Deze website wordt naar verwachting op korte termijn gelanceerd. Houd tot die tijd de website van de DHPA in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond de DHPA Awards! We informeren u uiteraard ook via onze nieuwsbrief over deze awards”, aldus Visser. 

Terug naar nieuws overzicht