Eshgro en Exact bieden met HPE private cloud oplossing in MKB

Eshgro en Exact bieden met HPE private cloud oplossing in MKB

11-04-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Eshgro en Exact bieden met HPE private cloud oplossing in MKB

Cloud service broker Eshgro en Exact zijn een intensieve samenwerking gestart op het gebied van private cloud. Door deze samenwerking worden MKB-bedrijven ontzorgd in het beheren en beveiligen van Exact bedrijfssoftware en andere bedrijfsapplicaties in de sectoren productie en financiële dienstverlening. De private cloud-oplossing maakt gebruik van het HPE VPC-platform en de BITS Fabric cloud-diensten van Eshgro. Deze combinatie biedt Exact-klanten wereldwijd een flexibele en veilige private cloud-oplossing, aldus Jarno van Hurne (Global Product Marketing Director Exact) en Guido Wouters (COO Eshgro).

“Exact wilde haar private cloud portfolio voor haar business software oplossingen uitbouwen, en dat het liefst doen met een full service provider en cloud broker”, aldus van Hurne. Eshgro biedt met zijn cloud infrastructuur een totaal ontzorgingsconcept, waarbij het nauw samenwerkt met cloud-technologie van HPE en Microsoft. Exact kan daardoor een private cloud propositie aan het mkb en mkb plus aanbieden. Het betreft een Exact propositie, maar het volledige cloud-concept komt van de BITS Fabric oplossing van Eshgro.”

Eigen invulling geven aan cloud oplossing met Cloud Configurator

Met de BITS Fabric CSB suite beschikt de partner over tooling die nodig is om een cloud oplossing te kunnen leveren. De verkoop van cloud oplossingen wordt voor Exact vereenvoudigd met de Cloud Configurator, een sales tool om alle applicaties en diensten te bundelen in één cloud totaaloplossing. Exact was op zoek naar die ontzorging. Van Hurne: “Voor het goed kunnen leveren van onze business software oplossingen voor bijvoorbeeld productie omgevingen, heb je specialistische kennis nodig, die wij betrekken via allianties met partners. Dat willen we doen met iemand die die markt snapt, dus niet een partij die zomaar VM’s in de lucht helpt, maar die een krachtige cloud-infrastructuur biedt en beheert.”

Internationale schaalvergroting door partnership

“Eshgro is een bedrijf dat veel ervaring heeft met cloud oplossingen”, vervolgt Guido Wouters. “We zijn al sinds 2002 bezig met het naar de cloud brengen van business applicaties. We hebben inmiddels meer dan 700 unieke business applicaties in de Eshgro cloud draaien. Dat zijn vaak legacy applicaties die we SaaS-gebaseerd maken en koppelen naar de cloud. We integreren, standaardiseren en automatiseren die applicaties in de cloud. Dat doen we nu ook met Exact oplossingen voor productie en financiële dienstverlening. We spelen in op een marktvraag waarbij de klant zich geen zorgen meer hoeft te maken over zijn software. We kunnen door de samenwerking aan schaalvergroting doen. Exact  kan door de samenwerking met ons aan business expansie doen naar het buitenland zoals in de regio’s APAC, Noord-Amerika en EMEA.”

Van Hurne beaamt dat Exact door de samenwerking met Eshgro sneller klanten optekent die gebruik willen maken van het private cloud-aanbod.  “Exact verkort de time-to-market met de Eshgro cloud oplossing. Als we alles zelf zouden blijven doen dan duurde het optekenen van de eerste klanten veel langer. Eshgro biedt bijvoorbeeld ondersteuning in de sales cycle, omdat we van klanten andere vragen tijdens de sales gesprekken krijgen over disaster recovery, backup en data toegang. Door de unieke Cloud Configurator stellen we snel een op maat gemaakte cloud oplossing samen. Met de samenwerking met Eshgro kunnen we wereldwijd onze private cloud diensten leveren op een stabiele infrastructuur die gebouwd is met innovatieve HPE en Microsoft technologie.”

Private cloud in Sydney

Exact heeft inmiddels de eerste klantcases zegt van Hurne. “Zo wordt een Exact private cloud dienst vanuit het datacenter van HPE in Sydney met diensten van Eshgro aan de Australische klanten van Exact aangeboden. We bieden dus in Australië een private cloud dienst die dichtbij de klant staat die we snel kunnen aanbieden. We zijn in staat voor klanten niet alleen onze eigen Exact Software in een private te cloud te zetten, maar ook andere merken applicaties die werken met Exact software. Dat is een unique selling point (usp): we ontzorgen de klant door al deze applicaties en diensten te bundelen. Daardoor bieden we de internationale klant een totaaloplossing via een subscription model.”

Doordat Exact totaaloplossingen biedt, is er voor elke klantvraag ook een antwoord op maat mogelijk zeg van Hurne. “Bij de sales cycli die we draaien zien we flexibiliteit van Eshgro om bepaalde applicaties mee te nemen in de cloud, dus software van andere merken die met Exact software moeten werken. We hebben veel reguliere partners die IP hebben gebouwd tegen Exact aan, dat moet ook meer naar de cloud. Eshgro heeft goede kennis en ervaring van applicaties en security. Ook daar biedt Eshgro snel een oplossingen voor.”

Samen bouwen aan go-to-market

Exact en Eshgro bouwen en breiden het go-to-market partnership verder uit, besluit van Hurne: “We bouwen door het partnership met Eshgro een fundament voor de toekomst. Exact biedt een totaaloplossing waarmee klanten worden ontzorgd. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over software en toekomstvastheid. We spelen in op een marktvraag waarbij de klant geen zorgen meer hoeft te maken over zijn software. De klant wil juist meer focus op zijn core business in plaats zich bezig te houden met servicemanagement en applicaties beheren. Eshgro en Exact geven daar een perfecte invulling aan.”

Bekijk hier de video met Jarno van Hurne en Guido Wouters.

Voor meer informatie over Exact Private Cloud van Eshgro: www.eshgro.nl/oplossingen/exact-private-cloud

Voor meer informatie over Exact: www.exact.com/nl/software

Door: Witold Kepnski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud