Wouter Hoeffnagel - 07 april 2016

BTG-voorzitter Jan van Alphen in Raad van Bestuur INTUG

BTG-voorzitter Jan van Alphen in Raad van Bestuur INTUG image

Jan van Alphen, voorzitter van Branchevereniging ICT/Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG), treedt toe tot de Raad van Bestuur van de International Telecommunications Users Group (INTUG). Van Alphen is op 5 april 2016 tijdens de INTUG spring meeting in Brussel unaniem verkozen tot lid van de Raad van Bestuur. Door de benoeming krijgt de Nederlandse ICT/telecombranche een stem op internationaal niveau, waar de besluitvorming wordt gedaan.

INTUG informeert beleidsmakers op het gebied van het professionele gebruik van communicatiediensten. De gebruikersgroep doorbreekt hierbij voor zakelijke gebruikers de barrières op het gebied van internationale telecommunicatie en ICT-oplossingen. Zo heeft de INTUG in het verleden succesvol gelobbyd voor tariefreducties van onder andere de internationale vaste lijnen en de mobiele roamingkosten. Van Alphen treedt toe als aanvulling op de vijftallige Raad van Bestuur. De exacte invulling van Van Alphen's nieuwe functie en de verdeling van de portefeuilles worden op korte termijn bepaald.

Samen meer bereiken
INTUG-voorzitter Danielle Jacobs: “Ik ben erg blij om de BTG-voorzitter, Jan van Alphen, te verwelkomen in de Board van INTUG. Er zijn verschillende topics waar we heel veel meerwaarde kunnen bieden door internationaal samen te werken, zoals data protection, de e-sim, indoor coverage en software licenties. Samen kunnen we veel meer bereiken dan als individuele partijen.”

Jan van Alphen is sinds 2014 voorzitter van BTG, de Nederlandse vereniging van grote ICT/telecomafnemers en SME’s in de profit- en non-profit-sectoren. BTG is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, die gebruikers, leveranciers en de overheid met elkaar verbindt. Door de benoeming van Van Alphen tot de Raad van Bestuur van INTUG, heeft de Nederlandse ICT/telecombranche invloed op internationaal niveau. BTG kan nu ook in dialoog gaan met de internationale partners en op wereldwijd niveau participeren en beleid maken. BTG kan hierdoor grootzakelijke gebruikers, SME’s en leveranciers breder vertegenwoordigen.

Positie van INTUG verbreden
Jan van Alphen: “Ik vind het een hele eer dat de Board Members van INTUG dit vertrouwen in BTG hebben getoond. We zitten nu aan de schrijftafel waar het ICT/telecombeleid wordt gecreëerd en geformuleerd. Gezamenlijk zullen we werken aan de verbreding van de positie van de INTUG. Voor de BTG-leden en de Nederlandse ICT/telecombranche is het een belangrijke ontwikkeling dat we nu als BTG ook veel en nauwe contacten hebben in de internationale markt. Zo kunnen we nog beter de belangen van onze leden behartigen en BTG internationaal sterker positioneren.”

Op 24 november 2016 aanstaande organiseert BTG in samenwerking met INTUG een speciaal evenement. waaraan zowel nationale als internationale leden kunnen deelnemen.

Op de foto van links naar rechts: Nick White (Executive Vice-President INTUG), Leonard Pera (vertegenwoordiger INTUG-lid Spanje), Daniëlle Jacobs (Chairman INTUG) en Jan van Alphen (BTG-voorzitter)