Wouter Hoeffnagel - 25 maart 2016

Softwareontwikkelaars implanteren microchip in hand

Nerds & Company biedt werknemers de mogelijkheid een chip te laten implanteren in hun hand. De chip helpt werknemers in eerste instantie onder andere met het loggen van hun uren, doet dienst als sleutel en het aan- en uitzetten en ontgrendelen van computers. Ook geo location wordt mogelijk gemaakt door de chip. Werknemers hoeven niet meer het hele kantoor door wanneer ze een collega nodig hebben, maar kunnen elkaar makkelijk traceren via de chips.

De eerste 20 werknemers laten op 25 maart de RFID microchip implanteren in hun hand. Van de 43 werknemers hebben 35 werknemers aangegeven gebruik te willen maken van de chip. Johan Bruning, CTO van Nerds & Company “De chip dient een groter doel dan alleen intern, we zijn de afgelopen tijd druk geweest met Ambient User Experiences en onderzoek naar allround digitale belevingen. Met deze chip kunnen we de mogelijkheden verder ontdekken, meer experimenteren en straks hopelijk een mooi product in de markt zetten. Dat we de chip al kunnen gebruiken voor onze eigen dagelijkse acties en Ambient User Experience is een leuke bijkomstigheid natuurlijk. De mensen die bij ons werken zijn gek op dit soort snufjes en erg enthousiast erover.”

Het implanteren van de chip is geheel vrijwillig. Het aantal deelnemers dat hiervoor kiest overtreft de verwachtingen van Nerds & Company. Tijdens de inventarisatie over het al dan niet doorgaan met de mogelijkheid voor het plaatsen van de microchips heeft iedereen een document ontvangen met informatie over privacy en gegevens. Vertrekt een medewerker bij het bedrijf? Dan wordt ook de chip verwijderd.