Wouter Hoeffnagel - 18 maart 2016

Oettinger: ‘Verticale sectoren moeten 5G omarmen’

Verticale sectoren in Europa lopen het risico te verliezen van internationale concurrenten tenzij zij digitalisering omarmen. 5G staat hierbij centraal. Dit stelt eurocommissaris Gunther Oettinger.

Oettinger doet zijn uitspraken in een interview met Mobile World Live. Hij stelt dat iedere industrie en economische sector gedigitaliseerd kan en zal worden. Hiervoor is het essentieel dat partijen de beschikking hebben over de beste connectiviteit, die volgens Oettinger wordt geleverd door 5G.

Leider in 5G technologie
De eurocommissaris wil dat Europa een leider wordt in 5G technologie. Vorig jaar heeft Oettinger ook al ingezet op de ontwikkeling van 5G in Europa en heeft verschillende akkoorden weten te sluiten tussen verschillende landen. Het doel hierbij is 5G-netwerken in 2020 beschikbaar te hebben.

“We hebben alle relevante onderdelen van de waardeketen nodig, zodat we een 5G Infrastructure Public Private Partnership (5G PPP) kunnen opzetten tussen de digitale sector en de Europese Commissie om samen te werken aan onderzoek, projecten, standaardisatie en investeringen”, aldus Oettinger. “5G is een enabler voor nieuwe diensten in onze Europese economie.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024