Software uit de cloud zonder administratieve rompslomp? Het kan.
18-03-2016 | door: Blog

Software uit de cloud zonder administratieve rompslomp? Het kan.

 

Volgens een bericht in de Financiele Telegraaf is het leasen van IT-middelen in Nederland populair. Veel bedrijven kiezen ervoor om nieuwe middelen in gebruik te nemen op basis van een leasecontract. Volgens de krant nam deze vorm van investeren in IT vorig jaar met 56 procent toe. Dat betekende een toename van een miljard euro in één jaar tijd. De Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL) noemde deze stijging ’ongekend’.

Deze trend geeft niet alleen aan dat het weer een stuk beter gaat met de economie, maar ook dat het in eigendom nemen van IT-middelen niet meer aansluit bij deze tijd. Bedrijven willen flexibel zijn en blijven, en daar past bij dat je veel bedrijfsmiddelen huurt of leaset. Zo hoef je geen enorme investeringen op één moment te doen en kun je na een bepaalde termijn overstappen op nieuwe apparatuur.

SaaS

Bij software zie je eenzelfde ontwikkeling, maar dan met een ander model: Software-as-a-Service. Er zijn nauwelijks nog softwareleveranciers die hun producten niet via de cloud leveren. Dat is ook logisch, want de voordelen voor de eindgebruiker zijn evident:


• je betaalt alleen voor gebruik, net als bij gas, water en licht;
• je kunt makkelijk capaciteit verhogen of verlagen. Dat is voor organisaties met regelmatige piekbelastingen ideaal. Zodra de piek voorbij is, schakel je terug en heb je geen doorlopende kosten meer;
• je hoeft niet langer veel tijd te steken in je licentie- en softwarebeheer. Updates en patches worden op de achtergrond geregeld, zodat je altijd met de nieuwste (en dus veiligste) versies) van een pakket werkt.

Billing services

Software via de cloud is populair en dat zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Het verkopen en leveren van cloudsoftware wil voor resellers en integrators nog wel eens wat extra administratieve rompslomp opleveren. Met onze billing services los je dit eenvoudig op. Veel resellers hebben geen creditcard. Hebben zij een product op het oog, waar ze er één van nodig hebben, dan schaffen wij het product voor ze aan en sturen een factuur. Ook voor clouddiensten biedt onze billing service uitkomst. Want wat als de creditcard waar ze allemaal aan hangen, blokkeert? Dan hebben reseller en klant een groot probleem. Wij nemen dit risico weg en zorgen voor gemak en zekerheid. En als reseller houd je zelf grip op het complete proces door middel van een portal met alle details. Het belangrijkste voordeel is dat je als reseller je tijd niet hoeft te besteden aan administratie, maar alle ruimte hebt om je te focussen op verkoop.

Meer weten? Vraag het aan Bruno!

Door: Lex Fabistas, Portland

Terug naar nieuws overzicht