IT-infrastructuur vereenvoudigen met SimpliVity hyperconverged technologie

IT-infrastructuur vereenvoudigen met SimpliVity hyperconverged technologie

18-03-2016 | door: Witold Kepinski

IT-infrastructuur vereenvoudigen met SimpliVity hyperconverged technologie

SimpliVity, leverancier van hyperconverged technologie die alle workloads ondersteunt, is afgelopen jaar sterk gegroeid. Dit was mede te danken aan de indirecte verkoop via channel partners. Volgens Carel Bak, regional director SimpliVity Northern Europe, verkochten resellers meer SimpliVity OmniStack software-defined hyperconverged infrastructure oplossingen en OmniCube hyperconverged x86 server appliances voor datacenters. “SimpliVity biedt alle functies zoals server, storage, software en compute rekenkracht. Met SimpliVity kunnen organisaties alle virtuele en applicatie workloads ondersteunen tegen lagere kosten met een hogere performance.”

Carel Bak heeft al meer dan dertig jaar ervaring in de IT-industrie. Voordat hij ging werken bij SimpliVity was hij regional director voor Riverbed. Eerder werkte hij onder andere bij Mercury Interactive en Peregrine. Nu zet hij al twee jaar met succes SimpliVity in de markt. Volgens Bak biedt SimpliVity aan channel partners en eindgebruikers een interessante technologie. “De missie van SimpliVity is het vereenvoudigen van de IT-infrastructuur. SimpliVity levert een datastructuur en platform architectuur welke is ontworpen om de functionaliteit te leveren die voorziet in de behoefte van de gevirtualiseerde en cloud-enabled IT-omgevingen.”

SimpliVity is actief in het hyperconverged speelveld vervolgt Bak. “Dat is een techniek die we zelf hebben geïntroduceerd. SimpliVity biedt integratie van de hele ’legacy stack’ binnen een organisatie. We helpen traditionele omgevingen in datacenters te assimileren en dan als ‘IT building block’ neer te zetten op een x86 platform. Deze benadering biedt een scala aan voordelen, zoals reductie van IT-complexiteit en ‘operational benefit’. Met SimpliVity OmniStack software en een bijgeleverde acceleratiekaart zijn klanten in staat server, compute, storage, arrays, SSD, high availability (ha) & distaster recovery (dr) en back-up samen te voegen in één omgeving.”

Enterprise functies

Volgens Bak lost SimpliVity hardnekkige problemen in datacenters op met drie fundamenten. “We lossen ten eerste dataproblemen op, omdat we inline deduplicatie voor backup- en archiveringsapplicaties bieden. We bieden ten tweede enterprise functies zoals data protection, efficiëntie en acceleratie. Ten derde werkt SimpliVity op de VMware hypervisor. VMware wordt daardoor je ‘datacenter admin’. Organisaties kunnen daardoor al hun workloads en applicaties laten werken op SimpliVity OmniCube appliances. Of in combinatie met SimpliVity OmniStack software defined hyperconverged software met Cisco UCS of de Lenovo System x3650 M5 server. Klanten kunnen daarop workloads draaien zoals Microsoft SQL, Office of VDI. Meer dan 65 procent van alle SimpliVity klanten draait hun infrastructuur voor honderd procent op onze OmniStack software of op de OmniCube appliance.”

Volgens Bak biedt SimpliVity een significant onderscheidend vermogen. “We richten ons op de ‘totale legacy stack’ van organisaties met de nieuwste OmniStack 3.0 versie. Deze appliance biedt hoge performance voor vdi-omgevingen (onder andere van Citrix en VMware), OLTP-databases, Microsoft Exchange, SAP, Oracle en grote single-site & multi-site omgevingen. We pakken daarmee als het ware ‘de totale stack in’. SimpliVity is uitermate geschikt voor ‘datacenter refresh’, consolidatie en de Remote Office/ Branch Office (ROBO). We pakken de totale stack beet met disaster recovery, data protectie en capaciteit. We lossen hierdoor dataproblemen op met onze full inline deduplicatie voordat het überhaupt het systeem raakt. De groei van datacenters en data is enorm en dat blijft maar doorgaan. Dat vraagt om efficiënte dataopslag. SimpliVity OmniStack adresseert het totale datagebruik en deduplicatie die erbij komt kijken. Organisaties maken dan alleen maar gebruik van unieke data.”

VMware, Cisco en Lenovo

SimpliVity werkt nauw samen met VMware en zijn partners. “Voor VMware partners is het een kans echt in datacenters te komen, niet alleen met de hypervisor, maar ook met de totale stack. VMware partners kunnen totale projecten doen. SimpliVity biedt TCO-voordeel voor klanten, beter beheer van VM’s en een marge voor de partner. Hierdoor kan SimpliVity met dubbele cijfers groeien,” aldus Bak.

De samenwerking met andere grote IT-leveranciers zoals Cisco Unified Computing System (UCS) levert geen windeieren op aldus Bak. “Steeds vaker verkopen Cisco partners het SimpliVity OmniStack hyperconverged platform in combinatie met Cisco UCS servers met VMware vCenter beheersoftware. Dat komt omdat Cisco eerder afscheid nam van zijn eigen Invicta storage oplossingen. “De nauwe samenwerking tussen SimpliVity en Cisco heeft een enorme spurt genomen. Dat betekent dat nu veel bedrijven interesse hebben in de geïntegreerde oplossingen met SimpliVity OmniStack op het Cisco UCS platform. SimpliVity heeft aan extra development gedaan, zoals integratie met Cisco UCS Director. Dat doen we omdat organisaties meer behoefte hebben aan zaken zoals automation, integratie van networking en eenvoudig beheer.”

Use Cases

SimpliVity werkt in Nederland nauw samen met distributeurs Comstor (met Cisco UCS), Arrow en Pronovus. “De verkoop gaat voor honderd procent via partners die SimpliVity inzetten voor datacenter consolidatie & refresh in diverse branches. We hebben al mooie ‘use cases’ in Nederland zoals De Kijvelanden, Centronics, Yakult en Sony Mobile”, aldus Bak.

Branches

SimpliVity richt zich volgens Bak op verschillende branches zoals gezondheidszorg, overheid en de maakindustrie. “Je ziet bijvoorbeeld voor hyperconverged veel belangstelling vanuit de gezondheidszorg; die hebben met complexiteit te maken en hebben behoefte aan een private cloud die wij goed kunnen neerzetten. In de manufacturing willen organisaties meer efficiency omdat ze vaak kantoren verspreid over landen en continenten hebben. Verder merken we dat lokale overheden steeds meer interesse tonen in SimpliVity hyperconverged technologie. Deze ontwikkelingen bieden partners dus een mooie kans om nieuwe oplossingen als hun aanvulling op hun bestaand portfolio te verkopen. Dat kunnen VMware partners zijn of resellers met andere disciplines.”

Kader: Simplivity partnerprogramma

SimpliVity ondersteunt IT-dienstverleners met het PartnerAdvantage partnerprogramma. Deelnemende partners kunnen zich kwalificeren voor Authorized, Gold en Platinum. “Het SimpliVity partnerprogramma heeft resellers veel te bieden via het partner portal”, aldus Quinston van Lierop, Inside Sales Representative bij SimpliVity Northern Europe. “Via het partner portal kunnen partners leads krijgen, deals registreren en eenvoudig online trainingen volgen om zich te certificeren. Het partner portal biedt verder interessante marketing content zoals white papers. Deze content is ideaal voor partners die een kleine of geen marketingafdeling hebben om toch meer activiteiten naar klanten en prospects te kunnen ontplooien. We geven daarbij extra focus op verschillende branches met use cases zoals voor Remote Office/ Branch Office (ROBO). Daar passen SimpliVity oplossingen goed in.“

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht