Wouter Hoeffnagel - 17 maart 2016

De helft van IT-professionals heeft vertrouwen in huidige beveiligingsoplossing

Slechts de helft van de IT-professionals heeft vertrouwen in hun huidige beveiligingsoplossing. In het bewustzijn van werknemers over cyberrisico’s heeft slechts een kwart vertrouwen.

Dit blijkt uit onderzoek van Barkly onder 350 IT-professionals die werkzaam zijn in uiteenlopende sectoren. Veel professionals geven aan moeite te hebben de opbrengt van beveiligingsoplossingen in kaart te brengen. 46% geeft aan vertrouwen te hebben in zijn of haar vermogen de Return On Investment (ROI) te meten van beveiligingsoplossingen. Dit betekent dat veel IT-professionals dus geen idee hebben wat beveiligingsoplossingen hen precies opleveren.

Meerdere cyberincidenten per jaar
Ook blijkt uit het onderzoek dat het gemiddelde bedrijf afgelopen jaar met meerdere cyberincidenten te maken heeft gehad. Bedrijven met minder dan 1.000 werknemers hadden gemiddeld te maken met twee cyberincidenten in 2015. Onder bedrijven met 1.000 tot 9.000 werknemers ligt dit aantal op 3,5. Bedrijven met meer dan 10.000 werknemers hadden gemiddeld te maken met 2,7 beveiligingsincidenten.

Alle resultaten van het onderzoek van Barkly zijn terug te vinden in het 2016 Cybersecurity Confidence Report, dat hier kan worden aangevraagd.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024