Applicaties in de cloud hosten is duurder in Europa dan in de VS
16-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Applicaties in de cloud hosten is duurder in Europa dan in de VS

Het hosten van een applicatie in de cloud is in Europa 7 tot 19% duurder dan in de Verenigde Staten (VS). Gebruikers in de regio Azië-Pacific zijn nog duurder uit. De tarieven van de public cloud liggen in hier gemiddeld 14 tot 38% hoger dan in de VS. De prijzen liggen het hoogst in Latijns-Amerika, met tarieven die gemiddeld 38% hoger zijn dan in de VS.

Dit blijkt uit de Cloud Price Index van 451 Research. De index komt 6% lager uit dan in oktober 2015, toen de vorige editie van de Cloud Price Index wordt gepubliceerd. Dit is volgens 451 Research met name te danken aan prijsverlagingen die zowel Amazon Web Service (AWS) als Microsoft begin 2016 aankondigden. 451 Research stelt dat één cloud provider tegen de trend in gaat en het hosten van applicaties in Europa of Latijns-Amerika mogelijk maakt tegen een tarief dat lager ligt dan het gemiddelde prijs in de VS. Deze partij wordt niet bij naam genoemd.

Meerprijs voor hosten van complexe applicaties
Voor het hosten van grote en complexe applicaties rekenen providers over het algemeen een meerprijs ten opzichte van eenvoudigere virtuele machines. 451 Research stelt dat met name mkb’ers bereid zijn hiervoor dieper in de buidel te tasten. Dit komt vooral doordat de groep zelf niet beschikt over de juiste vaardigheden en kennis om complexe applicaties uit te rollen in de cloud.

Ook zijn bedrijven bereid dieper in de buidel te tasten om zeker te stellen dat data in eigen land of de eigen regio wordt opgeslagen. Vooral verplichtingen vanuit lokale overheid, het verbeteren van prestaties door content dichter bij eindgebruikers te hosten en het profiteren van een lokale klantenservice zijn hiervoor belangrijke drijfveren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud