Hogeschool lekt persoonlijke gegevens van 4.400 studenten
09-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Hogeschool lekt persoonlijke gegevens van 4.400 studenten

Hogeschool Van Hall Larenstein blijkt per ongeluk persoonlijke gegevens van 4.400 studenten te hebben doorgestuurd naar alle studenten van de hogeschool. Onder andere het woonadres, telefoonnummers, -mailadressen en het BSN-nummer van studenten zijn door de fout uitgelekt.

Dit meldt Omroep Gelderland, dat via de website Publeaks een tip kreeg over het datalek. Publeaks is een platform waar anoniem informatie kan worden verstrekt aan de media. Een woordvoerder van de Hogeschool Van Hall Larenstein bevestigt het incident.

Bijlage
Het Student Service Centre van de hogeschool heeft in een e-mail gericht aan studenten per ongeluk een Excel bestand met daarin de persoonlijke gegevens als bijlage meegestuurd. Studenten trokken hierop aan de bel, waarna het College van Bestuur alle betrokken partijen op de hoogte heeft gesteld van het datalek. De hogeschool roept studenten die het bestand hebben ontvangen deze te verwijderen.

Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, iets wat sinds de invoering van de meldplicht datalekken begin 2016 verplicht is. De hogeschool roept studenten die in problemen komen door het datalek zich op te melden. Tot nu toe heeft nog niemand zich gemeld.

Terug naar nieuws overzicht
Security