Wouter Hoeffnagel - 09 maart 2016

IT Academy Noord-Nederland start met opleiding Data Science

De opleiding Data Science van IT Academy Noord-Nederland start op 7 maart. Met de opleiding wil de IT Academy professionals opleiden tot data scientist, zodat zij de al maar groeiende hoeveelheid data in de wereld kunnen managen. De opleiding bestaat uit geaccrediteerde vakken van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Met de opleiding willen de hogeschool en universiteit een brug tussen toegepast en wetenschappelijk onderwijs. De opleiding is opgezet in samenwerking met het bedrijfsleven.

Er liggen steeds meer kansen voor bedrijven en instellingen om met enorme hoeveelheden data op innovatieve wijze nieuwe producten en diensten aan te bieden. Hoe kunnen bedrijven omgaan met deze data en hoe zit het met privacy en het eigendom van data? Het verzamelen van data is stap één, maar het kunnen ordenen en analyseren creëert waarde. Een bekend voorbeeld is Uber die door het gebruik van Big Data een compleet nieuw (disruptive) business model voor de vervoerssector heeft gecreëerd.

Samenwerking met het bedrijfsleven
De vraag naar data scientists neemt toe. De opleiding Data Science, de eerste van zijn soort in Noord-Nederland, speelt hierop in. De opleiding is opgezet in samenwerking met het bedrijfsleven. Zo heeft het RDW met haar data-intensieve bedrijfsvoering een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de opleiding. Om het programma met de juiste elementen te laden bundelde de IT Academy de krachten van de Hanzehogeschool en de RUG. Hoogleraren en docenten van beide instellingen zullen delen van het programma verzorgen. Daarnaast zorgen gastsprekers van andere kennisinstellingen en het bedrijfsleven voor casussen uit de praktijk om de opgedane kennis gelijk toe te passen.

IT Academy Noord-Nederland biedt niet alleen onderwijs aan, maar doet ook onderzoek door middel van open samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en organisaties om zo in Noord-Nederland het innovatief vermogen te versterken, werkgelegenheid in ICT te stimuleren en een aantrekkelijke landingsplaats voor talent te zijn. IT Academy Noord-Nederland is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit, Samenwerking Noord en IBM Client Innovation Center.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024