Beveiliging van de cloud is zowel een voordeel als een uitdaging
07-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Beveiliging van de cloud is zowel een voordeel als een uitdaging

De beveiliging van de cloud wordt door bedrijven gezien als zowel een belangrijk voordeel als een uitdaging. Waar 22% van de bedrijven beveiliging als belangrijkste voordeel van de cloud ziet, noemt tegelijkertijd 31% security de grootste uitdaging van de cloud.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Clutch onder 300 middelgrote en grote Amerikaanse bedrijven. Ruim 6 op de 10 (64%) respondenten is het erover eens dat de cloud veiliger is dan oude legacy systemen. Vooral de aanwezigheid van monitoringsystemen, meerlaagse beveiligingsmaatregelen en centrale beheermogelijkheden dragen hieraan bij.

Het feit dat bedrijven nog niet volledig op de beveiliging van de cloud durven te vertrouwen blijkt ook uit het feit dat 75% extra beveiligingsmaatregelen neemt, bovenop de maatregelen die hun cloud provider standaard biedt. Het versleutelen van data die in de cloud wordt opgeslagen (61%), opstellen van een beleid voor identiteits- en toegangscontrole (52%) en het regelmatig uitvoeren van audits (48%) zijn de maatregelen die het vaakst genomen worden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud