Bedrijven hebben weinig vertrouwen in hun vermogen cyberdreigingen snel te signaleren en onderzoeken
05-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Bedrijven hebben weinig vertrouwen in hun vermogen cyberdreigingen snel te signaleren en onderzoeken

Slechts 8 procent van de organisaties heeft het gevoel dat zij dreigingen zeer snel kunnen signaleren. 11 procent denkt dreigingen vlug te kunnen onderzoeken.

Dit blijkt uit het wereldwijd onderzoek ‘Threat Detection Effectiveness Survey’ van RSA, de beveiligingsdivisie van EMC. 160 respondenten namen deel aan het onderzoek. In het onderzoek evalueren respondenten zelf hoe effectief hun organisaties zijn in het signaleren en onderzoeken van cyberdreigingen. Ook is respondenten gevraagd in welke nieuwe technologieën zij van plan zijn te investeren en hoe zij hun strategieën al gaande willen ontwikkelen.

Opvallende uitkomsten van het onderzoek zijn:

  • Slechts 8 procent van de organisaties heeft het gevoel dat zij dreigingen zeer snel kunnen signaleren en slechts 11 procent denkt dreigingen vlug te kunnen onderzoeken.
  • Er is een grote discrepantie tussen het verzamelen van perimeterdata en data vanuit moderne IT-infrastructuren (Identity Management, Endpoint, en Network Packet). 
  • Het merendeel van de bevraagde organisaties slaagt er niet in de opgehaalde data te integreren en beperkt daarmee inzicht in de aanvallen.

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Security