Wouter Hoeffnagel - 04 maart 2016

Tweederde van de organisaties met hybride cloud haalt hier concurrentievoordeel uit

Tweederde van de organisaties die hybride cloud technologie geïmplementeerd heeft haalt hier concurrentievoordeel uit. Voorlopers op het gebied van hybride cloud roemen de mogelijkheden om data binnen de organisatie te ontsluiten en die te vercommercialiseren. Daarnaast zegt 33% van de voorlopers voor de hybride cloud te kiezen om gebruik te kunnen maken van het Internet of Things binnen hun organisatie.

Dit blijkt uit een onderzoek van het IBM Center for Applied Insights onder 500 organisaties die de overstap naar hybride cloud gemaakt hebben. 9 op de 10 voorlopers stelt dat hybride cloud cruciaal is voor hun strategie en successen. 85% van de voorlopers ziet dat een hybride benadering van de cloud de digitale transformatie binnen hun organisatie versnelt.

Samenwerking tussen IT en line of business vergroten
Een even groot deel van de voorlopers merkt dat hybride de samenwerking tussen IT en de line of business vergroot.·8 op de 10 voorlopers denkt dat hybride hen helpt de hoeveelheid ‘shadow IT’ binnen een organisatie te verminderen. Bij shadow IT kiezen werknemers ervoor applicaties en toepassingen te gebruiken die niet zijn goedgekeurd door de IT-afdeling, zonder de IT-afdeling hiervan op de hoogte te stellen. Eveneens 8 op de 10 voorlopers stelt dat hun beveiliging versterkt wordt dankzij hybride. 62% van de deze groep denkt dat hybride hun compliance beleid versterkt.

Het IBM onderzoek, ‘Growing up Hybrid: accelerating digital transformation’, stelt dat hybride clouds snel terrein winnen dankzij de mogelijkheid om bestaande IT systemen te blijven aanspreken terwijl deze geleidelijk geïntegreerd worden in publieke en private cloudomgevingen. Dit geeft organisaties meer controle over hun eigen data en helpt de samenwerking tussen afdelingen te bevorderen, terwijl tegelijkertijd het IT beheer gecentraliseerd wordt.