Zelfrijdende auto van Google komt in botsing met Amerikaanse stadsbus
02-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zelfrijdende auto van Google komt in botsing met Amerikaanse stadsbus

Een zelfrijdende auto van Google is in de Amerikaanse staat Californië op Valentijnsdag tegen een stadsbus gebotst. Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen en is uitsluitend sprake van blikschade.

Dit blijkt uit een rapport dat Google heeft ingediend bij de Amerikaanse Department of Motor Vehicles (DMV). Alle bedrijven die zelfrijdende auto’s testen op Amerikaanse wegen zijn verplicht bij de DMV updates te geven over de voortgang van hun testen en eventuele incidenten die hierbij plaats vinden. Het bedrijf geeft in dit rapport toe deels verantwoordelijk te zijn voor het ongeval. Het is voor het eerst dat een zelfrijdende auto schuldig is aan een ongeval. Er vonden eerder wel ongelukken plaats, maar deze waren allen de schuld van menselijke medeweggebruikers.

Zandzakken ontwijken
Het ongeluk vond plaats nadat de zelfrijdende Lexus RX 450h probeerde een stel zandzakken te ontwijken. Hierbij kwam het voertuig op een andere baan terecht, waar op dat moment een stadsbus reed. In het voertuig was overigens een chauffeur aanwezig. Deze ging er echter vanuit dat de stadsbus zou remmen en greep daarom niet in. Het voertuig kwam hierdoor in aanraking met de zijkant van de stadsbus.

Bij het ongeluk is blikschade ontstaan. Het linker voorspatbord, het voorwiel en een sensor zouden bij het ongeval beschadigd zijn geraakt. Niemand raakte gewond bij het incident.

Terug naar nieuws overzicht