Topman van Facebook opgepakt in Brazilië wegens toegang tot WhatsApp gegevens

02-03-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Topman van Facebook opgepakt in Brazilië wegens toegang tot WhatsApp gegevens

Diego Dzodan, Vice President Latijns-Amerika bij Facebook, is door de Braziliaans politie opgepakt. De arrestatie heeft te maken met een zaak waarin de Braziliaanse politie inzicht wil in de WhatsApp berichten van een verdachte drugsdealer.

Dit meldt Reuters. De rechtbank in de Braziliaanse deelstaat Sergipe bevestigt de arrestatie en stelt dat Dzodan is aangehouden om ondervraagd te kunnen worden. Facebook noemt de arrestatie in een reactie een ‘extreme en buitenproportionele maatregel’.

Facebook weigert toegang te geven tot WhatsApp berichten
De Braziliaanse politie heeft Facebook gevraagd toegang te verschaffen tot WhatsApp berichten van een individu dat wordt verdacht van het verhandelen van drugs. Facebook weigert. Het bedrijf kreeg hiervoor eerder al een boete van 1 miljoen Braziliaanse reals, wat omgerekend neer komt op een bedrag van bijna 235.000 euro.

Het is overigens de vraag of Facebook in staat is de politie inzicht te geven in de WhatsApp berichten. WhatsApp is namelijk sinds 2014 voorzien van end-to-end encryptie, waardoor alle berichten die via het platform worden verstuurd versleuteld zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Security