HR en scholing centraal op eerste DHPA netwerkbijeenkomst van 2016
25-02-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HR en scholing centraal op eerste DHPA netwerkbijeenkomst van 2016

De DHPA heeft donderdag 18 februari zijn eerste netwerkbijeenkomst van 2016 georganiseerd. De bijeenkomst is georganiseerd in het 18e eeuwse kasteel Groeneveld in Baarn en had als thema ‘HR en scholing’.

Het thema HR en scholing leeft bij de deelnemers van de DHPA. Veel deelnemers vinden het een uitdaging zelf scholingstrajecten op te zetten en voor werknemers een goede balans te vinden tussen werk en privé. De DHPA heeft daarom de ‘zachtere’ kant van het cloud providersvak belicht en deelnemers handvatten geboden voor kwesties die op dit gebied spelen.

Louis Spaninks, Stichting CA-ICT
De middag is afgetrapt door Louis Spaninks, directeur van Stichting CA-ICT. Deze stichting heeft zich tot doel gesteld om kwaliteit en werkgelegenheid in ICT functies te stimuleren. Spaninks hield een presentatie over de wisselwerking tussen het ICT-bedrijfsleven en het onderwijsveld. Spaninks wees erop dat beide partijen er belang bij hebben samen te werken op het gebied van kennisdeling en het creëren van stage- en werkervaringsplekken voor studenten. Hoewel het ICT-onderwijs en het ICT-bedrijfsleven soms twee gescheiden werelden lijken, hebben beide er baat bij om samenwerkingen te intensiveren. Zo kunnen ICT-bedrijven bijvoorbeeld colleges aan studenten verzorgen of stageplekken creëren om zo hun medewerkers van de toekomst van een solide basis te voorzien.

Ook Oscar van Veen, associate partner bij talent management bureau PriMAN, verzorgde tijdens de netwerkbijeenkomst een presentatie. Van Veen ging in op methodieken waarmee bedrijven medewerkers kunnen helpen in hun element te komen. Een voorbeeld is de Talent Motivatie Analyse (TMA), een methode die inzichtelijk maakt wat de drijfveren van iemand zijn, waar zijn of haar kwaliteiten liggen en voor welke valkuilen moeten worden uitgekeken.

DHPA plannen voor 2016
DHPA voorzitter Sven Visser ging tijdens de netwerkbijeenkomst in op de plannen van de stichting voor 2016. Visser maakte onder andere bekend dat op 16 juni de eerste DHPA Awardshow wordt georganiseerd. Dit is een event waarbij DHPA deelnemers en individuele medewerkers in het zonnetje zullen worden gezet. Op het event worden de volgende awards uitgereikt:

  • Partner of the year - meeste waarde toegevoegd aan de hosting markt
  • Digital gateway award - economisch en maatschappelijk belang voor de sector en Nederland
  • Innovation award - beste/meest innovatieve hosting project
  • Beste industry partner (gekozen door de deelnemers)
  • Aanmoedingsprijs - n.a.v. screw up of the year
  • Education Award - beste sector gerelateerde educatie
  • Gouden Wolk - beste eindklant die voorop loopt in de cloud

De DHPA Awards zullen de jaarlijkse DHPA Techday gaan vervangen. De Techday is door de jaren heen uit zijn jasje gegroeid en is het oorspronkelijke doel, een gezellige dag creëren voor medewerkers uit de sector, voorbij geschoten. Naast deze verandering meldde Sven Visser ook dat de stichting werkt aan een vernieuwd SLA framework en een loon benchmarking rapport in de maak is. Ook gaf Visser aan dat de DHPA op korte termijn zijn nieuwe directeur bekend maakt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Hosting, DHPA
Cloud