Porsche produceert meer hybride en elektrische wagens
02-02-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Porsche produceert meer hybride en elektrische wagens

Autofabrikant Porsche is niet van plan om zoals veel andere luxemerken een zelfrijdende auto te gaan bouwen, zegt CEO Oliver Blume.

De grootste trends van de afgelopen jaren binnen de auto-industrie zijn de elektrische en zelfrijdende wagen, maar Porsche zal niet meedoen met laatstgenoemde. Net als Lamborghini - eveneens van de Volkswagen groep - is het bedrijf sceptisch over de zelfrijdende wagen voor sportwagens. Waar luxemerken de chauffeur comfort willen bieden, is dit niet van belang bij sportwagens, daarom zal de chauffeur zelf willen rijden denken ze bij de autofabrikanten.

"Een Porsche wil je zelf besturen", zegt Blume in een interview met de Duitse regionale krant Westfalen-Blatt van maandag. "Een iPhone hoort in je broekzak, niet op de weg", voegt hij er nog aan toe. Porsche heeft ook geen samenwerking met een groot techbedrijf lopen, bevestigde hij.

Ondanks dat de markt van zelfrijdende auto's volgens Boston Consulting Group tegen 2025 goed moet zijn voor 13 procent van de verkoop, wil Porsche er toch niet aan. De Duitse sportwagenfabrikant stort zich liever op hybride en elektrische wagens. Zo komt er tegen 2018 een plug-in hybride model van de Porsche 911, waar 50 kilometer mee gereden kan worden.

Ook wordt er fors geïnvesteerd in de Mission E (foto), de volledig elektrische wagen. Die moet meer dan 600 PK leveren en een afstand van 500 kilometer af kunnen leggen. Tegen 2020 moet hij de weg op gaan.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht

Tags

automotive