Hoe het internet of things printmanagement verbetert

Hoe het internet of things printmanagement verbetert

01-02-2016 | door: Blogger

Hoe het internet of things printmanagement verbetert

Iedereen praat erover: het ‘internet of things’. Slimme thermostaten en lampen worden al verkocht; zelfrijdende auto’s worden op dit moment ontwikkeld en getest. Ook kleine bedrijven en startups kunnen profiteren van de toepassing van internet of things. Het biedt namelijk vele voordelen als het gaat om print management. 

Wat is het internet of things? 
Het internet of things (IoT) is klaar om het bedrijfsleven ingrijpend te veranderen. De kern van IoT is dat dingen (objecten, apparaten, voertuigen) uitgerust worden met sensoren en aangesloten worden op het internet. De dingen verzamelen zelfstandig informatie die verwerkt en geïnterpreteerd wordt. Een centrale computer gebruikt de data om beter en sneller beslissingen te kunnen nemen. Dingen worden hierdoor ‘slimmer’, je kunt ze met elkaar verbinden en ze worden op afstand gemonitord en aangestuurd.

Grote veranderingen 
De verwachting is dat IoT op korte termijn voor grote veranderingen zal zorgen in het bedrijfsleven. Neem als voorbeeld de maakindustrie. Ongeveer 1 op de 5 bedrijven maakt volgens Business Insider gebruik van IoT. Dit neemt alleen maar toe: volgens een rapport van McKinsey & Company is de maakindustrie in 2025 compleet veranderd door IoT. 

Toepassing in printmanagement
IoT heeft ook toepassingsmogelijkheden op het gebied van printen, scannen en afdrukken. Printers en multifunctionele apparaten (MFP’s) uitgerust met sensoren en netwerktechnologieën, kunnen waardevolle informatie verzamelen. Dit levert onder andere inzichten op in de staat en het gebruik van de apparaten. Bedrijven kunnen deze informatie gebruiken om processen efficiënter in te richten, de workflow te verbeteren en kosten te besparen. 

Drie voordelen van IoT voor printmanagement

  • 1: Overcapaciteit vaststellen

IoT kan organisaties helpen om overcapaciteit van printers of MFP’s vast te stellen. Als maar 20 van de 25 beschikbare apparaten in een bedrijf gebruikt worden, dan is de beslissing om 5 apparaten te verwijderen snel genomen. 

  • 2: Efficiëntie vergroten

IoT kan helpen om problemen met een apparaat te identificeren. Hierdoor kan de monteur proactief reparatiewerkzaamheden uitvoeren, voordat de printer defect raakt. Dit voorkomt irritatie bij personeelsleden; zij kunnen hun tijd wel beter besteden dan aan wachten tot de printer gerepareerd is. Verder is het beter voor de portemonnee. Ook kan het IoT informatie verzamelen over toners, zodat deze tijdig vervangen kunnen worden. 

  • 3: Duurzaamheid 

Gegevens in real time kunnen gebruikt worden om energiegebruik van apparaten te optimaliseren. Printers die enige tijd niet benut worden, kunnen in de slaapstand gaan, of ze kunnen volledig uitgeschakeld worden. Dit bespaart kosten en is goed voor het milieu.

Informatie over IoT-toepassingen
Gebruik van IoT voor printmanagement kan efficiëntie bevorderen, kosten besparen én is goed voor het milieu. Maar het kost veel tijd om uit te zoeken welke IoT-toepassingen het beste bij een bedrijf passen. Nuance biedt oplossingen voor het gebruik van deze nieuwe technologieën in uw bedrijf.

Auteur: Nuance Communications

Terug naar nieuws overzicht