Massive Open Online Cursus helpt MKB-ers aan de slag met Big Data
31-01-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Massive Open Online Cursus helpt MKB-ers aan de slag met Big Data

Nederlandse bedrijven moeten meer data delen en meer met data experimenteren. Om bedrijven hierbij te ondersteunen wordt de ‘Massive Open Online Cursus Aan de slag met Big Data’ (MOOC Big Data) georganiseerd. Tijdens deze cursus worden MKB’ers in een uur tijd bijgepraat over de mogelijkheden en kansen van big data.

De MOOC Big Data is een initiatief van het Doorbraakproject Big Data in samenwerking met het Big Data Value Center, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, de Kamer van Koophandel, het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken, SURFSara en TNO.

Data delen en experimenteren
“Ondernemend Nederland moet meer dan nu gebeurt data delen en ermee experimenteren. Dit om te ontdekken waar de winst voor zijn of haar type bedrijf precies zit. Deze MOOC voorziet in een eerste informatiebehoefte en is een prima springplank om als ondernemer de eerste stappen te zetten”, zegt Eric van Tol, initiatiefnemer van het Doorbraakproject Big Data en directeur van het Big Data Expert Centre aan de Fontys Hogeschool.

Van Tol adviseert ondernemers hun data te verrijken door data te delen met andere bedrijven, te profiteren van alle gratis data die beschikbaar zijn of zelf meer informatie te verzamelen via bijvoorbeeld sensortechnologie. De MOOC Big Data wordt donderdag 4 februari gelanceerd op het Smart Industry Jaarevent in Apeldoorn. Een trailer van de cursus is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB, Big Data