Developers kijken in vacatures vooral naar de projecten waaraan zij gaan werken
29-01-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Developers kijken in vacatures vooral naar de projecten waaraan zij gaan werken

Wie nieuwe developers wil aantrekken doet er goed aan de projecten waaraan zij gaan werken goed te profileren. 40% van de ontwikkelaars blijkt dit als belangrijkste selectiecriterium te zien bij het zoeken van een nieuwe baan, waarmee het criterium stipt op de eerste plaats staat. Ook flexibiliteit (21%) is voor veel ontwikkelaars van belang.

Dit blijkt uit onderzoek van Huxley IT. Het recruitmentbureau voor IT-specialisten in Nederland en België onderzocht: ‘What makes developers tick?’. Autonomie en salaris blijken voor de developer even zwaar wegen; beide selectiecriteria kregen 12 procent van de stemmen. Het resterende aandeel developers (15 procent) kiest voor de antwoordoptie ‘anders’. Op basis van de verklaringen die hierbij worden gegeven concludeert Huxley IT dat deze developers de eerder genoemde factoren even belangrijk vinden. Voor hen zit de aantrekkingskracht dus in de combinatie van projecteigenschappen, flexibiliteit, salaris en autonomie. Andere redenen voor het kiezen van een bepaalde werkgever zijn een platte organisatiestructuur en de werksfeer.

Flexibiliteit in werktijden
Gevraagd naar welke aspecten van flexibiliteit zij belangrijk vinden geeft 43 procent van de developers aan vooral flexibiliteit in werktijden te zoeken. Ook de mogelijkheid om zelf de werklocatie te bepalen scoort hoog, namelijk 22 procent. Andere belangrijke aspecten zijn: parttime werken (16 procent), vrijheid in vakantieplanning (9 procent), onkostenvergoeding (3 procent) of een combinatie hiervan (7 procent).

Joël Bennett, manager IT-divisie bij Huxley IT: “De uitkomsten van dit onderzoek laten zien dat een vacature zonder projecteigenschappen niet compleet is. Dat is tenslotte hét selectiecriterium van developers. Het is niet makkelijk om op te vallen in het grote vacatureaanbod. Ook anno 2016 is een vacaturetekst een belangrijk wervingsmiddel en soms zelfs het eerste contact tussen werkgever en werknemer. Het minste dat werkgevers kunnen doen, is inspelen op wat developers belangrijk vinden in hun keuze. Bedenk: you never get a second chance to make a first impression.”

Terug naar nieuws overzicht