Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
27-01-2016 | door: Witold Kepinski

De hybride cloud is de sleutel tot succes in het digitale tijdperk

IT- en business-beslissers over de gehele wereld zijn het erover eens dat digitale transformatie en het gebruik van een hybride cloud de sleutel vormen tot een succesvolle toekomst in het digitale tijdperk. Dit is de hoofdconclusie uit een onderzoek dat EMC heeft laten uitvoeren door IDG Research Services onder 900 respondenten in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa.

Organisaties moeten ‘digitaal gaan denken’ om klantervaringen te verbeteren, flexibiliteit te vergroten, meer businesskansen te creëren en kosten te verlagen. Belangrijke uitkomsten van het onderzoek zijn verder dat 92 procent van de respondenten aangeeft dat de competitieve strategie van hun organisatie vraagt om digitale businessinitiatieven. En 90 procent ziet digitale business als topprioriteit in de komende een tot drie jaar.

Aanjagers van deze digitale transformatie zijn:

Het verbeteren van de customer experience (87% van de respondenten geeft aan dat dit een belangrijk punt is)

Het werven van nieuwe klanten (86%)

Meer innovaties (82%)

De mogelijkheid om real-time zakelijke beslissingen te nemen (81%)

De verandering naar een digitale onderneming is complex en vergt veel tijd. Zeker 63% van de respondenten geeft aan dat ze op koers ligt om hun gestelde doelen wat betreft deze omslag te gaan halen. Ondanks dat ze goed op weg zijn, krijgen de IT-managers nog met de volgende obstakels te maken:

Beperkt budget en resources (38%)

Gefragmenteerde IT-omgevingen (30%)

Gebrek aan de juiste technologieën (29%)

Hybride cloud

Om deze obstakels te overwinnen, gaan IT-managers vaak over op de hybride cloud en kiezen daarmee voor een moderne infrastructuur. Die kan bestaan uit een combinatie van een traditioneel datacenter, een private cloud, een managed private cloud en een public cloud. Maar liefst 83 procent van de respondenten maakt gebruik van een hybride cloud-omgeving, of is van plan die te gaan gebruiken. Het hybride cloud-model is volgens 73 procent van de respondenten dé weg naar een digitale business.

Uit de enquête blijkt verder dat wanneer het gebruik van een hybride cloud aan de basis staat van hun digitale transformatie, organisaties meer flexibiliteit hebben bij de inzet van hun IT-middelen. Dit zorgt ervoor dat ze sneller, gemakkelijker en goedkoper digitale initiatieven in hun organisatie kunnen implementeren. Daarnaast zijn de meest fanatieke hybride cloud adopters ook het verste op het gebied van digitale transformatie. Organisaties met een groot aantal hybride cloud workloads, hebben drie keer meer kans dan non-adopters om hun digitale business- en infrastructuurdoelen te behalen.

Jeremy Burton, President, Products and Marketing, EMC Corporation: “De omslag naar digital is voor bijna elke organisatie een belangrijk agendapunt. De weg daarnaartoe is echter niet zo voor de hand liggend. Dit onderzoek maakt duidelijk dat de inzet van een hybride cloud een belangrijke stap is om een echte digital business te worden.”

Terug naar video overzicht
Cloud