Vertrouwen in de cloud neemt toe
21-01-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Vertrouwen in de cloud neemt toe

Bedrijven hebben steeds meer vertrouwen in de cloud. Bezorgdheid over de veiligheid van data die in de cloud wordt opgeslagen blijft echter de belangrijkste reden voor organisaties om de overstap naar de cloud niet te maken.

Dit blijkt uit onderzoek van de Cloud Security Alliance (CSA), dat is gesponsord door Skyhigh Networks. Voor het onderzoek zijn ruim 200 IT- en security-professionals ondervraagd. Ruim tweederde (64,9%) van de respondenten stelt dat data opslaan in de cloud veiliger is dan het onderbrengen van data in on-premises systemen. Een gebrek aan kundige security professionals wordt als het belangrijkste obstakel gezien voor het veilig houden van de cloud.

Proces om clouddiensten aan te vragen
71% van de bedrijven geeft aan een formeel proces te hebben waarmee eindgebruikers nieuwe clouddiensten kunnen aanvragen bij de IT-afdeling. IT-professionals geven aan per maande gemiddeld 10,6 van dergelijke verzoeken binnen te krijgen.

Ook concludeert CSA dat het aanstellen van een Chief Information Security Officer (CISO) bedrijven winst op levert. Organisaties met een CISO blijken eerder geneigd te zijn zich voor te bereiden op een eventuele cyberaanval dan bedrijven die niet over een CISO beschikken. Opvallend is ook dat bijna een kwart (24,6%) van de bedrijven bereid is hackers te betalen als zij hiermee een cyberaanval op hun organisatie kunnen voorkomen. 14% is zelfs bereid meer dan een miljoen dollar op tafel te leggen om cybercrime af te wenden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud