Wouter Hoeffnagel - 07 januari 2016

Behoefte aan cloud oplossingen en analytische software drijft IT-investeringen in 2016 op

Wereldwijd investeren bedrijven dit jaar voor 2,9 biljoen dollar in IT, 4,5% meer dan in 2015. Vooral de behoefte aan cloud oplossingen en analytische software drijft de investeringen op.

Dit blijft uit onderzoek van Forrester Research. Bedrijven geven dit jaar meer uit aan CRM- en HR-systemen, oplossingen voor financieel management en oplossingen die helpen inzichten te verkrijgen in data.

Cloud- en softwaresegment groeien naar elkaar toe
Forrester verwacht dat investeringen in de cloud in 2017 zelfs in de buurt komen van dit in traditionele software. “Omzet uit SaaS abonnementen voor applicaties komen in 2017 dicht bij de gecombineerde omzet uit softwarelicenties en -onderhoud”, zegt Andrew Bartels, analist bij Forrester. “CIO’s en managers investeren daarnaast veel in analytics, vooral in de vorm van BI apps, cognitieve oplossingen analytische embedded applicaties.”

Forrester verwacht dat de IT-investeringen ook in 2017 blijven groeien. Het onderzoeksbureau verwacht dat in 2017 4,7% meer wordt geïnvesteerd dan in 2016. Wel verwacht Forrester de groei deels wordt gemaskeerd door de sterke dollar. Indien de waarde van de dollar afneemt kan deze groei dan ook hoger uitpakken.

Rapport
De resultaten van het onderzoek van Forrester zijn verzameld in het rapport ‘The Global Tech Market Outlook For 2016 To 2017’. Dit rapport is hier beschikbaar.