Vraag naar IT-infrastructuurspecialisten stijgt
06-01-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Vraag naar IT-infrastructuurspecialisten stijgt

De vraag naar IT-infrastructuurspecialisten is de afgelopen jaren toegenomen. Deze professionals hebben hierdoor een sterke positie verworven op de arbeidsmarkt. Naar verwachting neemt de vraag naar IT-infrastructuurspecialisten in 2016 alleen maar verder toe.

Dit blijkt uit een analyse van Progressive Recruitment. Binnen het vakgebied van IT-infrastructuur is vooral veel vraag naar security- en netwerkspecialisten. Door de grote vraag naar IT-infrastructuurspecialisten is de arbeidspositie van deze professionals erg sterk, blijkt uit de succesratio van sollicitatiegesprekken en het salaris van de specialisten. Vergeleken met 2014 voerden professionals in 2015 bijna de helft minder sollicitatiegesprekken voordat een werkgever hen een baanaanbod deed. Daarnaast was het gemiddelde salaris van IT-infrastructuurspecialisten in 2015 hoger dan voorgaande jaren.

“Een goede IT-infrastructuur is cruciaal voor iedere organisatie”, aldus Anass el Gayate, business manager bij Progressive Recruitment. “Door de opkomst van Internet of Things, Bring Your Own Device en cloud computing wordt niet alleen de IT-infrastructuur van organisaties complexer, maar ook de security-uitdaging groter. Organisaties vragen daarom steeds vaker naar IT-professionals met specialistische kennis. Wij herkennen de echte specialisten in degenen die continu investeren in zichzelf, zodat zij een antwoord paraat hebben op de nieuwste trends.”

Terug naar nieuws overzicht