Hans Steeman

Hans Steeman is sinds 1983 actief in de media als redacteur/journalist van IT-, elektronica, consumentenelektronica en telecombladen. De carrière van Hans begin in 1983 bij Elektuur/Elektor, een internationaal blad op het gebied van toegepaste elektronica. In eerste instantie als engineer, later als vaste redacteur. meer>

 

 

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 17
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 17

In het midden van de negentiger jaren heeft Hans Steeman ook veel bijgedragen aan Elektronica Actueel een controlled circulation uitgave voor de elektronicamarkt en bedoeld als medium voor personeelswerving. In die tijd was hans Steeman ook voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Wolters-Kluwer in Deventer/Amsterdam. Steeman zat in 1975 op de MTS is Sittard en studeerde Elektronica/Elektrotechniek. De dienstplicht riep en in 1979/1980 was hij dienstplichtig militair. Uitgezonden naar Libanon werd de basis gelegd voor de eerste journalistieke activiteiten, doordat hij wekelijk een column vulde over zijn ervaringen in Libanon. Tegenwoordig zouden we het een blog noemen, indertijd een column in een krant.

Na terugkomst in Nederland is hans Steeman drie jaar aan de HTS in Heerlen gaan studeren en vervolgens in dienst getreden bij Elektuur b.v., een uitgeverij met eigen uitgaven in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Daarnaast werd het blad, dat tegenwoordig Elektor heet, ook in licentie uitgegeven.

In die tijd heeft Hans Steeman ook tientallen boeken over elektronica geschreven (zoals ChipSelect, Datasheetboek en boeken over robotica en microcontrollersystemen zoals de Intel 8052 AH Basic) die met wisselend succes in vier taalgebieden zijn uitgegeven. De oplage was telkens enkele tienduizenden kopieën. De totale verkochte oplage van de boeken van de hand van Hans Steeman ligt ergens tussen de 100 en 200 duizend.

Een wending in de carriere van Hans Steeman

In 1999 maakte Hans Steeman de overgang naar het bedrijfsleven en trad in dienst van Libertel b.v., inmiddels opgegaan in VodafoneZiggo. Als teammanager was hij er betrokken bij de introductie van nieuwe mobiele diensten en de nieuwste mobiele telefoons. Hij werkte daar in een zeer innovatieve omgeving en creëerde op basis van de laatste technologische ontwikkelingen, nieuwe diensten voor de zakelijke en consumentenmarkt.

Als freelancer is Hans Steeman al die tijd blijven schrijven voor bladen zoals Video Audio Report, Telecom Magazine, Broadcast Magazine, Electro Retail Magazine, Telecom Business Magazine, en hij had lange tijd ook een column in de Telegraaf. Focus punt waren de consumenten- elektronica en telecommunicatie. Met het veranderen van de markt is de specialisatie richting IT verschoven en sinds 2015 is Hans Steeman vast onderdeel van het team achter Dutch IT-channel.

Geschiedenis

Hans Steeman heeft altijd een passie voor reizen gehad en na het verblijf in Libanon vooral ook het Midden-Oosten. Tegenwoordig is hij meerdere keren per jaar in Silicon Valley om de nieuwste innovaties op het gebied van Business Intelligence en Storage te zien. Hans Steeman is ook vast onderdeel van het journalisten panel achter NetEvents dat twee keer paar jaar een twee of drie daags event heeft met IT-bedrijven. Eén keer in Europa en één keer in Silicon Valley.

Nieuwsarchief Tip de redactie