Nieuwjaarsspeeches, voorspellingen, actieplannen & bitterballen

Nieuwjaarsspeeches, voorspellingen, actieplannen & bitterballen

06-01-2016

Nieuwjaarsspeeches, voorspellingen, actieplannen & bitterballen

2016 is begonnen, de kater van die vele flessen relatiegeschenk wijnen is inmiddels verleden tijd. (hoop ik voor u!) Het is tijd voor de traditionele Nieuwjaarsspeech. Gaat u dit jaar uw publiek weer vermaken met de conference waar u al het hele jaar anekdotes voor spaart? Of gaat u voor de beloftes van een gouden toekomst van uw bedrijf, mits iedereen er net zo veel in gelooft als uzelf? Hoe bereidt u zich voor op deze speech? Neemt u de tips en tricks van diverse websites ter harte?

En voorspellingen, de paragnosten vallen over elkaar heen om maar vooral hun voorspelling te kunnen preken. Maar niet alleen de paragnosten, zeker de zelfbenoemde specialisten en autoriteiten op hun vakgebied zullen van de daken schreeuwen wat de waarheden van het komende jaar zullen zijn! Met name in de IT wereld staan de diverse specialisten in de rij hun visie als toekomstige waarheid te voorzien van de nodige prijskaartjes. De teller staat immers weer op nul, de verkoop is begonnen!

Daarover gesproken, de actieplannen, jaarplannen, verkoopplannen, accountplannen zijn ze af? Zijn ze ingeleverd en kunnen ze gedocumenteerd en wel de kast in? Kijkt u ook per jaar terug wat wel en wat niet gehaald is? Of gaat u dit jaar ook het kwartaal als jaar zien? Zeker in het disruptieve tijdperk wat nu echt is aangebroken (jawel voorspellinkje van mij!) is een kwartaal al een lange termijn. Het interview met een “verander manager” bij een gerenommeerd IT bedrijf sprak mij enorm aan. Een 5 jarenplan is iets uit de vorige eeuw. De ontwikkelingen gaan zo snel dat er bij de week, de maand en hooguit bij het kwartaal geleefd wordt. Over een disruptieve management stijl gesproken!

Bovenstaande zijn natuurlijk belangrijke zaken, maar laten we alstublieft de bitterballen niet vergeten! Social selling gaat niet alleen online op. Echt sociaal is nog steeds elkaar de hand kunnen geven, het glas kunnen heffen en genieten van die oer-Hollandse bitterbal op de nieuwjaarsreceptie. En als we het kwartaal dan toch als jaar gaan zien, kunnen we dit toch zeker iedere 3 maanden doen! Ik ben helemaal voor die sociale gelegenheden waar we prijskaartjes aan onze visie kunnen hangen. De teller staat immers weer op nul.

Last but not least, als zelfbenoemd profeet zal ook ik mij, voor uw vermaak, schuldig gaan maken aan een 5-tal voorspellingen.

2016 wordt alles op IT gebied hybride! Niet zozeer omdat hybride de grote oplossing voor alle problemen is, maar meer omdat volledig cloud minder goed verkoopt dan we hadden gehoopt.

2016 Disruptief is het toverwoord! Alles wat traditioneel is, zullen we spreekwoordelijk afbranden totdat het onze eigen business raakt.

2016 Traditionele bedrijven zullen met man en macht, veelal traditionele denkers en middelen op zoek gaan naar “creatieve” verander ideeën om maar zoveel mogelijk mee te kunnen in de disruptie van het bestaansrecht

2016 Kinderarbeid wordt weer toegestaan! De gemiddelde 5-jarige heeft, zo zal blijken, meer verstand van disruptief denken dan de werkende middenmoot.

2016 Dromen van elektriciteit als nieuwe benzine houdt ons meer wakker, dan dat het ons rust geeft.

Ik wens u vele disruptieve dromen, successen en bitterballen!

Pieter van Wijk, Business Development Manager i4Sales, Trainer dutchitacademy.nl

Terug naar nieuws overzicht