Wouter Hoeffnagel - 22 december 2015

Vereniging van Registrars sluit zich aan bij DINL

De Vereniging van Registrars (VVR) heeft zich recent samen met SIDN aangesloten bij Stichting DINL, een samenwerking die de rol van DINL als vertegenwoordiger van de sector Digitale Infrastructuur verder versterkt. De VVR vertegenwoordigt bijna 1.500 registrars en vervult daarmee een spilfunctie in de Nederlandse digitale economie.

De domeinnaambranche is voor de gemiddelde internetgebruiker vrij onbekend. Dat is onterecht: de branche speelt een sleutelrol in de digitale infrastructuur en zorgt mede voor een snel, ordelijk en veilig internet. Waar SIDN de .nl zone beheert, zorgen registrars voor de registratie en het beheer van domeinnamen voor bedrijven, instellingen en personen. Vaak verzorgen zij ook de DNS-service. De Nederlandse registrars van domeinnamen, waaronder internet service-, hosting- en accessproviders, hebben direct toegang tot het registratiesysteem van SIDN en andere registers, zodat zij domeinnamen kunnen laten vastleggen.

De VVR zorgt ervoor dat de belangen van registrars behartigd worden. De VVR en SIDN zijn vanwege hun gezamenlijke doelstellingen en belangen in 2011 een samenwerking aangegaan die in 2014 verlengd werd. De rol van de VVR is om gevraagd en ongevraagd advies te geven, waarbij de vereniging ook operationele samenwerking biedt.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024