Redactie - 22 december 2015

SP/ Silicon Power presenteert line-up van Apple storage oplossingen

SP/ Silicon Power, leverancier van geheugen opslag oplossingen, presenteert de complete line-up van Apple opslagproducten en voldoet daarmee aan de toenemende vraag van iOS-gebruikers naar uitbreiding van de opslagcapaciteit. Met het integreren van een brede waaier aan producten, waaronder USB flash drives, uitbreidingskaarten, draagbare harde schijven en externe SSD’s, zal deze SP Apple-serie voldoen aan de groeiende vraag naar geheugenuitbreiding.

Volgens Gartner, het bekende onderzoeks- en adviesbureau, heeft Apple's iOS mobiele platform een aandeel van 17,9% in het eerste kwartaal van 2015. Daarnaast heeft Apple volgens de onderzoekscorporatie-IDC ook ongeveer 48 miljoen iPhones in het derde kwartaal van 2015 verkocht, een duidelijke verbetering ten aanzien van dezelfde periode in 2014. Echter, het Instituut voor Information Industry publiceerde onlangs een rapport waaruit blijkt dat meer dan 35% van de iPhone-gebruikers beweerden dat het grootste probleem is dat zij ondervonden, is dat ze "geen voldoende opslagcapaciteit beschikbaar" hadden. Daarnaast blijkt het grote prijsverschil tussen iPhones / iPads met verschillende capaciteiten een doorn in het oog voor veel gebruikers te zijn, die de opslagruimte willen verhogen. Dit ruimtegebrek en deze hoge kosten zorgen ervoor dat meer en meer gebruikers op zoek gaan naar kosteneffectieve iOS-ondersteunde geheugen opslagapparaten, aldus SP/ Silicon Power.

In reactie op zo’n explosieve vraag, biedt Silicon Power de SP xDrive Z30 Lightning USB drive, die een gemakkelijke uitbreiding van de opslagcapaciteit voor iOS toestellen mogelijk maakt. Daarnaast is de Z30 voorzien van een dual-interface design met Lightning en USB 3.0-aansluitingen, waarmee de drive een perfecte brug is voor het verplaatsen van foto’s en video’s naar iOs toestellen, desktops en laptops. Naast de Lightning-interface-applicatie, neemt SP ook de komende trend van USB Type-C in overweging en introduceert daarom de Mobile C80 duale USB-stick, die twee connectors met Type-C en USB 3.0 interfaces bevat. Uitgerust met het dual-connector ontwerp, maakt de C80 data back-up en overdracht tussen apparaten met USB type-C of USB type-A-poorten mogelijk.

In aanvulling op de mobiele apparaten, biedt Silicon Power ook diverse producten, gemaakt om de capaciteit upgrade oplossingen te bieden voor Mac-computers, waaronder de SP xDrive serie uitbreidingskaarten voor MacBook Air en MacBook Pro en de Armor A65M / A85M schokbestendige en waterdichte draagbare harde schijven. De SP xDrive serie uitbreidingskaarten-L12 en L13 zijn speciaal afgestemd met twee verschillende afmetingen, zodat ze perfect kunnen worden aangebracht in de kaartsleuven van de MacBook Air en MacBook Pro zonder het uiterlijk van de MacBooks aan te tasten. Daardoor kunnen gebruikers eenvoudig overal over meer capaciteit te beschikken, zonder de kaart te verwijderen uit de computer. Voor een grotere capaciteit en een hogere veiligheid van de data, kunnen gebruikers kiezen voor de Armor A65M en A85M draagbare harde schijven, die zowel voldoet aan de Amerikaanse militaire valtest van MIL-STD 810G Methode 516,6 Procedure IV (transit valtest) als aan de IP67 en IP68- standaard dat ze water- en stofbestendig zijn. De schokbestendige, waterdichte en stofdichte functies geven volledige bescherming tegen allerlei bedreigingen die van buitenaf komen om zo uw gegevens veiliger dan ooit te houden. 

De Thunder T11 externe SSD is speciaal ontworpen voor deze professionals om sneller en soepeler te kunnen werken. De Thunderbolt-interface biedt een twee-kanaals datatransmissie over dezelfde connector met 10GB / s doorvoersnelheid voor elke richting. Verschillend van USB 3.0-interface die alleen 5 GB / s doorvoersnelheid voor beide richtingen kan bieden, maakt de Thunderbolt veel snellere overdrachtsnelheden voor multitasking en media-editing. Uitgerust met Thunderbolt interface levert de T11 verbluffende overdrachtsnelheden van lezen / schrijven tot aan 340MB / 280MB / sec en kan daarmee een HD-mediabestand van 10GB in slechts 30 seconden overzetten en ondersteunt ook 4K / 2K video’s. Bovendien beschikt de T11 over een zeer kleine en lichtgewicht behuizing die 65g weegt en is daarmee de helft van de grootte van andere externe opslagapparaten in de markt.