ICT’ers werken het liefst in Amsterdam
09-12-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

ICT’ers werken het liefst in Amsterdam

De Nederlandse ICT’er werkt het liefst in de regio Amsterdam. Utrecht staat op de tweede plaats, terwijl Rotterdam het moet doen met een derde positie.

Dit blijkt uit onderzoek van vacaturesite Bongue onder ICT-professionals die bij de site aangemeld zijn. De site voerde in 2013 een vergelijkbaar onderzoek uit. Toen moest Amsterdam de eerste positie als meest populaire stad om in te werken nog delen met Utrecht. Nu is Amsterdam de onmiskenbare favoriet.

De top vijf ziet er als volgt uit:

  • Amsterdam (ruim 30%)
  • Rotterdam (15%)
  • Utrecht (15%)
  • Den Haag (13%)
  • Arnhem (13%)

Minder bereid om te verhuizen voor werk
Ook concludeert Bongue dat ICT’ers in 2015 minder bereid zijn te verhuizen voor hun werk. ICT-professionals zochten dit jaar vaker dichterbij bij huis naar een baan. In 2013 gaf nog 35% van de respondenten aan bereid te zijn te verhuizen voor een baan. Dit jaar komt dat percentage uit op 25%.

ICT’ers blijken veel waarde te hechten aan pensioenopbouw. Ruim 70% noemt dit de belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. In 2013 koos 80% van de respondenten hierbij nog voor opleidingsmogelijkheden binnen een bedrijf. Dit jaar noemt ruim 60% van de respondenten die als belangrijke arbeidsvoorwaarden. Andere secundaire arbeidsvoorwaarden die in 2015 worden genoemd zijn reiskostenvergoeding (55%) en bovenwettelijke vakantiedagen (43%).

Terug naar nieuws overzicht