Wouter Hoeffnagel - 27 november 2015

HR-managers niet in lijn met directiedoelstellingen

HR-managers richten zich vooral op het ontwikkelen van de organisatie en de medewerkers, terwijl het merendeel van de directies focust op kostenbesparingen. De doelstellingen van HR-managers en directieleden sluiten dan ook niet op elkaar aan.

Dit blijkt uit onderzoek van HR2day, leverancier van een HR- en salarisoplossing, onder 600 (middel)grote Nederlandse organisaties uit verschillende sectoren. De focus bij de directie blijkt vooral op kostenbesparing (55%) en productiviteitsverhoging (49%) te liggen. Ook het vinden en binden van klanten (51%) krijgt veel aandacht. In veel branches is het concurrentieveld sterk en de markt dynamisch, waardoor het vinden en binden van nieuwe klanten binnen veel bedrijven een hoge prioriteit heeft.

Organisatie ontwikkelen

De HR-afdeling blijkt zich vooral te richten op het ontwikkelen van de organisatie (62%), maar ook op performance- en talentmanagement (62%). Hiermee willen HR-managers de skills van de medewerkers afgestemd houden op de veranderingen binnen en buiten de organisatie. Ook medewerkerstevredenheid en aantrekkelijk werkgeverschap krijgt van HR-managers veel aandacht (43%)

HR2day noemt het merkwaardig dat onafhankelijk van plaats en tijd te kunnen werken relatief weinig aandacht krijgt, terwijl de mobiliteit van medewerkers sterk is toegenomen. Ook het belang van social media voor het binnenhalen en behouden van medewerkers wordt nog niet gezien. Privacy krijgt zelfs helemaal geen stemmen, terwijl je als werkgever hier tegenwoordig behoorlijke boetes kunt oplopen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024