Wouter Hoeffnagel - 26 november 2015

Nederland ICT roept bedrijven op mee te doen met Hour of Code

Van 7 tot en met 13 december 2015 vindt het wereldwijde event Hour of Code plaats. Gedurende deze week organiseren bedrijven, scholen en mensen codelessen en workshops om programmeren meer onder de aandacht te brengen bij kinderen. Nederland ICT roept bedrijven op mee te doen aan Hour of Code en een één uur durende introductie programmeren te organiseren.

Programmeren is een belangrijk onderdeel van digitale vaardigheden die nodig zijn om de digitale economie te versterken. Nederland ICT pleit daarom voor het opnemen van computational thinking in het curriculum van het basis- en voortgezet onderwijs. Ook bedrijven kunnen hun steuntje bijdragen aan het onder de aandacht brengen van programmeren bij kinderen, door deel te nemen aan Hour of Code.

Nederland ICT ondertekende eerder dit jaar het CodePact, een initiatief waarmee het bedrijfsleven zich inzet voor coderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Hour of Code wordt gesteund door het Codepact. Meer informatie over Hour of Code is hier te vinden.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024