Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
21-11-2015 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

CIO’s vragen om flexibele infrastructuur

Tijdens Gartner Symposium/ITXpo organiseerde VCE een CIO Round Table waar de vraag centraal stond hoe zij meer waarde voor de business kunnen halen uit hun infrastructuur. “Het was een goede discussie”. Zegt Praveen Akkiraju, CEO van VCE, “waarin we hebben gesproken over drie onderwerpen: hoe gebruiken CIO’s en bedrijven de cloud; wat is de rol van infrastructuur en applicaties; en wat is de connectie tussen deze twee onderwerpen. Uiteindelijk gaat het om de vraag waar de waarde zit voor de business.”

“CIO’s zijn erg geïnteresseerd in de vraag hoe infrastructuur waarde kan bieden en wat voor investeringsbeslissingen zij moeten maken. Een van de CIO’s zei: ‘Ik wil me niet druk hoeven te maken over infrastructuur. Het enige waar ik waarde aan hecht is een goede ervaring voor mijn klant. Ik heb een infrastructuur nodig die werkt.”

Fundamentele vragen

“De vraag was eigenlijk: hoe investeer ik in de goede infrastructuur en wat zijn de verschillende soorten infrastructuur? Een van de fundamentele vragen van the next generation of IT is: simplifying the stack. Converged infrastructure gaat over het kijken naar de verschillende aspecten van de infrastructuur. Hyper converged is een vorm van simplification. The next generation van converging infrastructure gaat over: how high up the stack do you go?

“Wij zijn de pionier van het concept converged infrastructure. Vandaag de dag is VCE de nummer marktleider in converged infrastructuur. Belangrijker is dat we veel ervaring hebben met klanten in Nederland, Europa en ook wereldwijd. We zijn in staat om converged infrastructure te implementeren en waarde te leveren. We weten wat het inhoudt en maken converged infrastructure relevant voor the next generation of IT.”

Brave new world

Marco Vrijburg, CEO van ReasonNet, voegt daaraan toe: “We leven in een brave new world,  en CIO’s moeten het daarmee doen. In plaats van een IT afdeling van een bedrijf te zijn, willen zij business bieden. De onderwerpen gingen over de vraag wat je nodig hebt om business te bieden, en wat je nodig hebt van een infrastructuur aanbieder als VCE en Reasonnet, om te voldoen aan de eisen. Uit de antwoorden kwam naar voren dat ze flexibiliteit willen. Ze willen zich niet druk hoeven te maken over infrastructuur.”

“De voornaamste vraag van CIO’s is: hoe verkort ik de tijd om aan te leveren aan mijn organisatie? Het gaat allemaal om applicaties en applicaties hebben infrastructuur nodig. CIO’s willen de tijd verkorten en niet te hoeven nadenken over het management. Reasonnet levert aan system integrators die weer aan de CIO leveren. De vraag zou moeten zijn: hoe lever ik een system integrator om die rol te vervullen?”

Discussie

“Het is moeilijk om te zeggen hoe de markt zich ontwikkelt, omdat het zo snel gaat. De reden waarom ik me niet druk maak om die vraag is omdat we niet onze eigen cloud ontwikkelen. We build the stack on top of it. Wij maken de architectuur bovenop de converged infrastructure. De samenwerking met VCE verloopt erg goed. We informeren elkaar ieder jaar en er is een goede communicatie tussen ons ontstaan. Er is heel veel discussie over wat voor soort oplossingen er moeten zijn voor de markt. Daarom werken we samen.”

Terug naar video overzicht

Tags

Cloud
Cloud