Managers ervaren grootste werkdruk
20-11-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Managers ervaren grootste werkdruk

Van alle werknemers geven managers het vaakst aan met een hoge werkdruk te maken te hebben. In de top tien van 2014 met beroepsgroepen met de meeste werkdruk staan op plaats één tot en met drie verschillende soorten managers. In sommige gevallen leidt deze hoge werkdruk tot verzuim. Dit was het hoogst onder docenten.

Dit meldt het CBS. Managers uit de horeca, detailhandel, commerciële dienstverlening en productie en managers op administratief en commercieel gebied geven allen aan een hoge werkdruk te ervaren. Ook algemeen directeuren ervaren een bovengemiddelde werkdruk.

Burn-outklachten en verzuim
Een hoge werkdruk kan leiden tot burn-outklachten en verzuim. Bij ruim zes procent van alle werknemers speelden werkdruk of werkstress een rol bij hun meest recente verzuim. Vooral managers in de productie en gespecialiseerde dienstverlening blijken relatief vaak te verzuimen door de werkdruk. Onder algemeen directeuren was het verzuim door werkdruk juist relatief laag.

Opvallend is overigens dat relatief weinig managers van mening zijn dat er maatregelen getroffen moet worden om de werkdruk terug te dringen. Dit percentage is bij alle soorten managers ondergemiddeld. Algemeen directeuren vinden extra maatregelen het vaakst overbodig.

Terug naar nieuws overzicht