Wouter Hoeffnagel - 13 november 2015

Hacker stuurt e-mail naar klanten en claimt dat bedrijf failliet is

Een 16-jarige hackers heeft het e-mailsysteem van autobedrijf Van Den Akker uit het Brabantse Best gekraakt. Vanuit dit systeem werd vervolgens een e-mail verstuur naar klanten dat het bedrijf failliet zou zijn.

“Ik kreeg een e-mail op mijn eigen telefoon binnen, waarin stond dat we failliet waren”, zegt Twan van den Akker, directeur van het bedrijf, tegenover Omroep Brabant. “Dat had ik niet zien aankomen.” Van den Akker heeft aangifte gedaan van de cyberinbraak.

Beveiligingsproblemen
De hacker zou in eerste instantie contact hebben opgenomen met het autobedrijf en hebben gewezen op beveiligingsproblemen met het e-mailsysteem. Hij bood aan de problemen te verhelpen. Van den Akker ging niet op dit verzoek in, waarna de hacker uiteindelijk zou hebben ingebroken op het e-mailsysteem van het bedrijf en de valse e-mails zou hebben verstuurd.

De directeur waarschuwt andere bedrijven hu systemen goed te beveiligen. “Ik had niet gedacht dat ons dit zou overkomen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat het met onze beveiliging wel goed zat.”