Wouter Hoeffnagel - 10 november 2015

BI-arbeidsmarkt wordt gedomineerd door zelfstandig professionals

Zelfstandige Business Intelligence (BI) professionals domineren de BI-arbeidsmarkt. Momenteel is de verhouding tussen flexibel en vast personeel 68 om 32 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Progressive Recruitment waarin de contractvormen in de BI-arbeidsmarkt van de afgelopen vier jaar zijn geanalyseerd. In deze periode ziet de IT-recruiter de vraag naar BI-professionals jaar op jaar toenemen.

Aandeel van zelfstandigen wordt steeds groter
Er is sprake van flexibilisering. Zelfstandige BI-professionals nemen een steeds groter aandeel in op de BI-arbeidsmarkt. In 2014 was het aandeel flexibel en vast personeel op de BI-arbeidsmarkt nog nagenoeg gelijk met 51 procent zelfstandige professionals en 49 procent in loondienst. In 2013 en 2012 waren de rollen omgedraaid, toen was het aandeel BI-professionals in loondienst groter (respectievelijk 52 procent en 51 procent).

“In de afgelopen vier jaar is het aandeel zelfstandige BI-professionals nog niet zo hoog geweest”, aldus Anass El Gayate, business manager bij Progressive Recruitment. “Het is belangrijk dat werkgevers zich bewust zijn van deze trend en erop inspelen door zo min mogelijk onderscheid te maken in de behandeling van vaste en flexibele medewerkers. Ook al zitten zelfstandige BI-professionals niet fulltime op kantoor, ze horen wel bij het team. Samen maken zij een organisatie succesvol. Denk daarom ook aan flexibele medewerkers bij bijvoorbeeld organisatiemededelingen, borrels en extra’s. Zo zorgen organisaties voor een verhoogde betrokkenheid, wat de kwaliteit van het werk alleen maar ten goede komt.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024