Wouter Hoeffnagel - 10 november 2015

7 op de 10 werknemers houdt sollicitatiegesprek geheim voor werkgever

70 procent van de werknemers houdt een sollicitatie het liefst geheim voor hun werkgever Ruim 55% van de werknemers neemt hier een vrije dag voor op, terwijl zo’n 7% een smoes verzint om hun afwezigheid aan hun baas te verklaren.

Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder 500 werkende Nederlanders in opdracht van Monsterboard. Jongeren (millennials) zijn actiever op de arbeidsmarkt dan de rest van de beroepsbevolking. Maar liefst twee derde van de young professionals komt in actie als er een leuke vacature voorbijkomt, tegenover 53 procent van de rest van de beroepsbevolking. Slechts 23 procent van de werkende jongeren heeft helemaal geen interesse in een nieuwe baan, tegenover 40 procent van de rest van de werkende Nederlanders.

Wanneer er een leuke vacature voorbijkomt, stelt bijna één op de vijf werknemers dat hij zo snel mogelijk solliciteert. Bijna 30 procent solliciteert binnen een paar dagen en neemt de tijd om een goede brief te schrijven. 8 procent ziet zo’n vacature niet als de hoogste prioriteit, maar solliciteert wel wanneer hij er tijd voor vindt. 44 procent van de Nederlandse beroepsbevolking gaat niet in op een leuke vacature. De belangrijkste reden is dat men geen interesse heeft in een andere baan (83%). 13 procent van de werkenden neemt zich voor om op een later moment te solliciteren, maar vergeet dit vervolgens te doen.