HPE speelt in op business transformatie en nieuwe IT-modellen
02-11-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE speelt in op business transformatie en nieuwe IT-modellen

HP is per 1 november 2015 gesplitst en voert nu twee partnerprogramma’s voor HP Inc. en Hewlett Packard Enterprise (HPE) . Het HP Inc. programma heet Partner First en het HPE programma heet Partner Ready. Deze zijn gebaseerd op het HP Partner One programma. Peter Ryan, Senior Vice President Enterprise Group EMEA & Managing Director HP EMEA, zegt dat HP Enterprise zijn partners volop ondersteunt met het Partner Ready Programma. Zo liggen er groeikansen op het gebied van converged infrastructuur, wirelesss (Aruba Networks), Storage (3PAR) en software.

HP Partner Ready programma, waarin per 1 november ook het Aruba Networks programma is opgenomen, speelt in op de IT-transformatie en hoe partners daarop kunnen inspelen met HP's 'New style of IT' strategie. Het mantra van HPE is Transform, Protect, Enable, Empower waarbij HP oplossingen biedt op het gebied van cloud, big data, mobile en security die moeten zorgen voor meer business en efficiëntie bij klanten aldus Ryan in een gesprek met Dutch IT-channel tijdens het Canalys Channels Forum 2015. “Veel organisaties willen inspelen op de business transformatie met nieuwe IT-modellen. HPE partners kunnen daarop inspelen en groeien door niet meer puur producten te leveren, maar oplossingen die klanten helpen in de groei van hun business. IT is vandaag de dag een business enabler, geen back office oplossing. Organisaties willen bijvoorbeeld snel (zakelijke) apps op hun smartphones hebben.”

HP Financial Services

Ryan zegt dat HPE aan partners veel te bieden heeft waarmee de klanten kunnen ondersteunen met innovatie en meer productiviteit. “HPE levert open standaarden & systemen met innovatieve technologie. We zijn een ‘partner-based business’. HP biedt goede technologie, support en services via partners. Zo ondersteunt HP Financial Services (HFS) partners die de nieuwste HP oplossingen verkopen. We leveren goede converged infrastructuur technologie die workloads en applicaties ondersteunen, zoals SAP HANA. De vraag naar HPE Apollo compute platforms voor data-intensieve taken neemt toe. Op het gebied van storage technologie werken we met een start-up cultuur rond innovatieve HPE 3PAR flash, all-flash, midrange, hyperconverged en high-end oplossingen. We zien ook sterke groei met ons networking aanbod, zoals de wireless technolgie van Aruba Networks en software defined networking (sdn).”

Cloud

Uiteraard wil HPE met zijn partners profiteren van de groeimarkt die cloud heet aldus Ryan. “Cloud biedt kansen en risico’s voor partners. HPE cloud enabled partners kunnen met ons inspelen op de digitale transformatie en disruptie. De vraag met cloud is: wat voor waardevolle services biedt je en hoe gebruik je cloud in binnen een architectuur om meer agile te worden? Daarnaast blijven bestaande traditionele diensten belangrijk voor klanten, die moet je als partners continueren. Je ziet tenslotte nog veel klanten een private cloud implementeren. Maar klanten kiezen ook vaker voor een hybride model met stuk public cloud en een erp in de private cloud. Ik denk dat veel workloads ideaal zijn in de public cloud voor om bijvoorbeeld kosten te besparen. Maar dat geldt niet bedrijfsgevoelige data, die worden opgeslagen in andere omgeving. Onze taak als HPE is om alle oplossingen te leveren. Bijvoorbeeld via de Cloud28+ servicecatalogus binnen de EU. Bedrijven kunnen daardoor makkelijk de cloud service die zij nodig hebben identificeren en implementeren, terwijl lokale regelgeving wordt nageleefd.”

Projecten

HPE blijft nauw samenwerken met HP Inc. dat printers en devices levert, zodat ze partners kunnen ondersteunen bij projecten. Ryan: "Veel klanten kopen in op basis van categorieën, zoals printers, pc’s, storage en netwerken. Maar HPE en HP Inc. spelen samen in op grote projecten zoals digitale oplossingen voor een ziekenhuis. HP levert die bundels samen met de partners, bijvoorbeeld met cloud services, 3PAR flash storage en Aruba wireless oplossingen.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud