Salesforce levert Nederland voor eind 2018 ruim 11.200 banen op
29-10-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Salesforce levert Nederland voor eind 2018 ruim 11.200 banen op

Cloud-leverancier Salesforce en het gehele ecosysteem van partners en klanten er omheen levert wereldwijd voor het einde van 2018 meer dan 1 miljoen banen op. In Nederland gaat het om 11.200 banen. Het gaat om ruim 4.400 directe en 6.800 indirecte banen.

Dit voorspelt IDC. Het onderzoeksbureau schat dat organisaties die gebruikmaken van dergelijke oplossingen in diezelfde periode circa 272 miljard dollar zullen bijdragen aan het lokale BBP van landen wereldwijd. Voor Nederland becijfert IDC de totale voordelen van zo’n Salesforce-economie op circa 1 miljard dollar in 2018.

Cloud computing levert winst op
De toename van het aantal banen en de bijdrage aan het lokale BBP schrijft IDC toe aan de voordelen die cloud computing organisaties biedt. Door routinematige updates en IT-onderhoud te vereenvoudigen met een cloud-oplossing, maakt een IT-afdeling meer tijd vrij voor innovatie. Volgens IDC leidt dit tot algemene business innovatie, snellere ontwikkelschema’s, een kortere doorlooptijd van projecten, een korte marktintroductietijd voor nieuwe producten en lagere operationele kosten.

Uit de studie van IDC blijkt dat gebruikers van Salesforce in Nederland de volgende voordelen melden:

  • 40 procent operationele verbetering
  • 26 procent verbeterde werknemersproductiviteit
  • 18 procent meer innovatie
  • 17 procent verbeterde dienstverlening voor klanten

De terugverdientijd voor een investering in een cloud-oplossing van Salesforce is voor Nederland berekend op 12,9 maanden.
Het onderzoek van IDC is hier te downloaden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud