Wouter Hoeffnagel - 19 oktober 2015

68% Nederlanders ziet toekomst in leren op afstand

Leren op afstand heeft de toekomst. Bijna zeven op de tien Nederlanders meent dat deze vorm van onderwijs binnen nu en vijf jaar gemeengoed zal zijn.

Dit blijkt uit onderzoek van Reggefiber in samenwerking met Multiscope onder ruim 1000 Nederlanders. Reggefiber vroeg hen naar hun verwachtingen over de inzet van digitale middelen over vijf jaar. Meer dan de helft (57%) van de Nederlanders denkt de komende jaren meer apparaten in huis te krijgen die zijn aangesloten op het internet.

Zelfdenkende apparaten
De kans dat één van deze apparaten zelfdenkend is en een huishoudelijke functie heeft wordt door de respondenten groot geacht. Bijna vier op de tien Nederlanders verwacht binnen enkele jaren bijvoorbeeld een zelfdenkende koelkast te hebben die aangeeft wanneer een product op is of wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Er zijn ook ontwikkelingen waarover Nederlanders vooralsnog minder uitgesproken zijn. Zo noemt 38% het niet waarschijnlijk dat we in de toekomst via internet of afstand camerabeveiliging rond ons huis kunnen monitoren. 32% denkt dit wel bij de eigen woning te gaan installeren. Ook over digitale zorg zijn Nederlanders verdeeld. Hoewel een kwart van hen verwacht vaker van online doktersconsulten gebruik te gaan maken, staat dit bij bijna de helft nog niet op de radar.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024