Wouter Hoeffnagel - 18 oktober 2015

Toezichtsraad gaat toezicht houden op Bureau ICT-Toetsing

Twee leden van de Toezichtsraad gaan de kwaliteit, onafhankelijkheid en effectiviteit van het Bureau ICT-Toetsing (BIT) bewaken. Het gaat om de hoogleraren P. Klint en H. Verkruijsse. CIO-platform Nederland draagt binnenkort een derde lid van de Toezichtsraad voor.

Dit meldt minister Blok van Wonen en Rijksdienst in een brief aan de Tweede Kamer. De Toezichtsraad wordt aangesteld nu de pilotperiode van BIT is afgerond. Uit de pilotperiode blijkt volgens minister Blok dat BIT een duidelijk advies kan opstellen om de slaagkans van een ICT-project te vergroten.

De Toezichtsraad bestaat uit professor P. Klint en H. Verkruijsse. P. Klint is aangedragen door de de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Klinkt is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, CWI Research Fellow aan het Centrum voor Wiskunde & Informatica in Amsterdam en medeoprichter en aandeelhouder van de Software Improvement Group. Professor H. Verkruijsse treedt toe tot de Toezichtsraad op voordracht van de Auditdienst Rijk. Verkruijsse is hoogleraar aan The Tilburg School of Economics and Management.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024