Nominatie Dutch Digital Leader Award van start
12-10-2015 | door: Marco van der Hoeven

Nominatie Dutch Digital Leader Award van start

We leven in een tijd van Digitale Transitie. Er is feitelijk geen markt of organisatie wat niet geraakt wordt. We zien nieuwe organisaties, bedrijfsmodellen en processen ontstaan wat ook nog met een steeds grote snelheid tot stand komt. We werken, winkelen, ontspannen, leren en leven in een digitale wereld. Wie zijn de mensen die deze transitie leiden? Waar zitten ze in de organisatie? Of, zijn ze te vinden buiten de organisatie? We beseffen dat we een groot te kort hebben aan Digital Leaders. De nodige organisaties, waaronder de Europese Commissie, zijn ook bezig met programma’s om de ontwikkeling van Digitaal Leaders te bevorderen.

De ‘Dutch Digital Leader Award’ is een initiatief om deze personen te identificeren en te waarderen. Wij willen met de zoektocht naar Digitaal Leaders levende voorbeelden en rolmodellen geven. Kandidaten worden beoordeeld op hun vermogen om de digitale verandering te leiden over de hele organisatie, nieuwe bedrijfsmodellen te initiëren die nieuwe inkomsten genereren en in hoeverre de relevante technologie is gebruikt vanuit het digitale ecosysteem. Deze prijs wordt ondersteund door steeds grotere groep organisaties: het BPM-Forum, de BTG, CIONET, Hogeschool Utrecht, iPoort KIVI, het NGI-NGN, en Executive People. De leden van de jury zijn Corinne Avelines, CDO AkzoNobel, Robbert Bakker, CDO Aegon, Arnoud Klerkx, CBTO Sanoma Learning, Jeroen Verkroost, voormalig CDO de Pers Groep, Frits Bussemaker, Partner CIONET en Paul Piebinga, General Manager Mobiquity Europa en sponsor van de prijs. Op 10 december zal tijdens het Nationale Management & IT symposium de winnaar van de eerste Dutch Digital Leader Award bekend worden gemaakt. De winnaar wordt uitgenodigd om een presentatie te geven op het ‘e-Skills for Jobs congres’ van de Europese Commissie als onderdeel van het Nederlandse voorzitterschap op 16 maart in Amsterdam.

We nodigen u uit om een kandidaat voor te dragen. Weet u iemand die voldoet aan het profiel van een Digital Leader, stuur dan uw suggestie naar  [email protected]\

Bekijk hier de reportage over het laatste NMIT-symposium

Terug naar nieuws overzicht