Tweederde van de IT-beslissers noemt mobility essentieel voor zakelijke succes
09-10-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Tweederde van de IT-beslissers noemt mobility essentieel voor zakelijke succes

68% van de IT-beslissers stelt dat mobiele technologie essentieel is voor het succes van hun bedrijf. Onder IT-beslissers van grote bedrijven ligt het percentage op 74%.

Dit blijkt uit onderzoek van IDG in opdracht van SOTI, leverancier van Enterprise Mobility Management (EMM) en Bring Your Own Device (BYOD) oplossingen. Veel bedrijven hebben in eerste instantie ingezet op BYOD, waarbij werknemers hun persoonlijke mobiele apparaten mogen gebruiken op de werkvloer. Vandaag de dag wordt mobiele technologie echter ook voor allerlei andere redenen ingezet.

Concurrentievoordeel realiseren
Zo geeft 45% van de IT-beslissers aan mobility in te zetten om concurrentievoordeel te halen en business processen te transformeren. Daarnaast richt 39% zich op mobiele applicaties, toepassingen en apparaten om in contact te komen met klanten en partners. Bedrijven investeren dan ook steeds meer in mobiele technologie. 70% van de ondervraagde IT-beslissers geeft aan dat zijn of haar organisatie een vijfde van het totale budget uitgeeft aan mobility. 25% van de managers besteedt 20 tot 50 procent van het IT-budget aan mobiele technologie.

Tegelijkertijd maken bedrijven zich zorgen over mobility. De beveiliging van mobiele apparaten, applicaties en toepassingen zorgt voor de meeste zorgen; 69% van de IT-beslissers geeft aan hierover bezorgd te zijn. 47% maakt zich daarnaast zorgen over het vermogen van het bedrijf het hoge tempo waarin mobiele technologieën zich ontwikkelen bij te kunnen benen. 46% is bezorgd over de integratie van data en applicaties met bedrijfssystemen.

Terug naar nieuws overzicht