Witold Kepinski - 02 oktober 2015

Datazekerheid met GuardData backup- en archivering diensten

Tijdens de Big Data Expo in de Jaarbeurs Utrecht demonstreerde Data Availability specialist én HP Platinum Converged Infrastructure Partner AXEZ uit Rijswijk de nieuwe GuardData opslagdienst. “AXEZ ontwerpt data-architecturen en voorziet in passende opslagmethodes met de juiste toegang. De nieuwe GuardData dienst past bij de trend van het hybride opslaan van informatie. Zowel in- als extern.”

“GuardData is een open opslagplatform. Bedrijven en instellingen kunnen dit inzetten als een extensie op hun bestaande opslaginfrastructuur. Het is een oplossing voor uitdagingen als archivering, enterprise fileshare, remote backup en disaster recovery. GuardData wordt aangeboden aan organisaties en channel partners zoals resellers, VAR’s en Service Providers” aldus AXEZ-directeur René van Dop. “Wij zorgen dat data veilig wordt opgeslagen en altijd beschikbaar is. GuardData betekent zekerheid. We adviseren, ontwerpen, leveren én implementeren betrouwbare opslag- en backup oplossingen. GuardData verbetert, versnelt én versimpelt het opslag- en backup proces.”

Scality software defined storage

Het fundament van de GuardData dienst is gebouwd op HP Proliant SL4500 servers met 2,5 Pb capaciteit en Scality software defined scale-out storage, verdeeld over twee datacenters in Heerlen en Rotterdam. “Deze oplossing is geschikt voot Veeam backup & recovery, Indica Search en Scality software defined storage. De Scality scale-out storage oplossing, de Scality RING, is gebaseerd op een gepatenteerde technologie en levert uitstekende schaalbaarheid en data persistentie. Veeam Cloud Connect zorgt ervoor dat er volledig geautomatiseerd een back-up op een off-site locatie wordt opgeslagen. Veeam biedt krachtige en betrouwbare features en functies, zodat organisaties het risico op catastrofaal dataverlies tot een minimum beperken. Indica Search maakt een grote hoeveelheid informatie inzichtelijk, snel vindbaar en gemakkelijk opvraagbaar.”

Kennispartner

“Als kennispartner helpt AXEZ bij het inrichten en optimaliseren van storage omgevingen”, vervolgt Rene van Dop. “Wij staan organisaties bij op het gebied van databeschikbaarheid en leveren schaalbare datacenterservices en klantvriendelijke contractvormen. Onze specialisten kennen de uitdagingen van de klant en zijn in staat om snel de huidige situatie te inventariseren, data te kwantificeren en te kwalificeren. Bijvoorbeeld wat van overheidswege in elk geval bewaart en ook vernietigd moet worden. Onze datacenters voldoen aan Europese en Nederlandse wetgeving. AXEZ begeleidt organisaties van de huidige datacenter-infrastructuur naar een private-, hybrid- of public cloud. GuardData is ideaal voor organisaties die uit hun omgeving groeien en data (tijdelijk) willen opslaan en/of repliceren.”

Edwin van Aalten, verantwoordelijk voor Business Development bij AXEZ Data Availability, vervolgt: “GuardData is het antwoord op de vraag van organisaties om de groeiende hoeveelheid data op de juiste plek te bewaren en terug te vinden. Wij bieden een veilige offsite locatie om data op te slaan, op basis van open standaarden en volledig op maat geconnecteerd met de bestaande opslaginfrastructuur van de klant. AXEZ adviseert organisaties over het opslaan en beheersbaar houden van data. Wij bieden daarvoor een passende set van oplossingen. Dat kan een combinatie zijn van opslag on-premise en in de GuardData omgeving. Omdat de oplossing moet passen bij de strategie van de organisatie, starten we met het informatiebeleid van de klant. Vervolgens analyseren we bestaande data en bespreken we onderwerpen als toegankelijkheid, wetgeving en eisen ten aanzien van performance en beschikbaarheid. Dat integreren we allemaal in een maatwerk oplossing.”

Partners

GuardData is ook interessant voor channel partners zoals resellers, die steeds vaker vragen krijgen over offsite opslag en -backup. Van Dop: “Wij bieden resellers, die niet over eigen datacenter- /cloudoplossingen beschikken, de mogelijkheid deze diensten alsnog aan hun klanten te kunnen aanbieden. De GuardData diensten zijn gebaseerd op een maandelijks opzegbaar abonnement, zonder technische lock-in. Naast de vrijheid die dit oplevert, blijft de klant ook verzekerd van onze maximale inzet, De unieke GuardData oplossingen zijn gebaseerd op bewezen techniek. De combinatie van deze techniek en onze kennis garanderen flexibiliteit en een hoge beschikbaarheid."

Van Dop besluit: "Op 21 oktober a.s. organiseren AXEZ en HP  het seminar “Data, what to do with it”. In dit seminar staan we stil bij de uitdagingen van de IT-manager op het gebied van databeschikbaarheid en besteden we aandacht aan alle relevante ontwikkelingen die op uw pad komen bij het overstappen naar datacenteroplossingen. Uiteraard wordt u uitgebreid geïnformeerd wat de oplossingen van GuardData voor u kunnen betekenen. Resellers en IT-beslissers zijn 21 oktober van harte welkom op het HP kantoor in Amstelveen.

Aanmelden:

http://www.axez.nl/seminar-data-what-to-do-with-it/