Wouter Hoeffnagel - 01 oktober 2015

Voormalig medewerker beheert domeinnaam Google.com voor één minuut

Een voormalig werknemer van Google heeft door een bug in Google Domains, de domeinregistratiewebsite van Google, het domein Google.com voor slechts 12 dollar weten aan te schaffen. Lang kon hij hier overigens niet van genieten. Na slechts één minuut werd de aankoop ongedaan gemaakt.

Dit meldt Sanmay Ved op LinkedIn. Ved stelt regelmatig rond te struinen op Google Domains en trof hier tot zijn verbazing het domein Google.com aan. Het domein stond te koop voor slechts 12 dollar. Ved besloot het domein te kopen, waarna deze zonder problemen werd toegevoegd aan het webmaster dashboard Google Search Console. Ook ontving Ved e-mail gericht aan de beheerder van Google.com.

Lang duurde het feest overigens niet. Binnen één minuut werd de aankoop van het domein ongedaan gemaakt en kreeg Ved de 12 dollar teruggestort. Het is onduidelijk waarom het account te koop stond, Ved vermoedt dat het om een bug in Google Domains gaat. De voormalig medewerker van Google heeft het probleem bij Google aangekaart.